Съвкупност от икономически и социални фактори води до по-голям брой

...
Съвкупност от икономически и социални фактори води до по-голям брой
Коментари Харесай

Новата икономика: Защо повече жени кандидатстват за работа в Европа, отколкото в Северна Америка?

Съвкупност от стопански и обществени фактори води до по-голям брой кандидатури за работа от дами в Европа. В изискванията на сложен пазар на труда и бурна международна стопанска система дамите всеобщо търсят работа. На някои места по света дамите, търсещи работа, са повече от своите сътрудници мъже. 

Доклад от март 2024 година на световната софтуерна платформа за набиране на личен състав iCIMS демонстрира, че в съпоставяне със Северна Америка повече дами аплайват за работа в ЕМЕА (Европа, Близкия изток и Африка). Анализът, в който са прегледани повече от 200 милиона кандидатури през 2023 година, демонстрира, че 52% от претендентите в ЕМЕА са дами, спрямо 50% в Северна Америка, написа

Статически разликата е дребна, само че е значима за международния пазар на труда и стопанска система. " Въпреки че тази разлика наподобява минимална, когато мислим за броя на работните места в [Северна Америка], пропущаме огромен брой женски кандидатури ", споделя Реа Мос, световен началник на отдела за работна мощ и потребителски прозрения в iCIMS. Конкретно в Западна Европа Мос споделя, че по-големият брой женски кандидатури  за работа е подбуден от композиция от фактори - от обществени правила до икономическа политика. 
Един от факторите е особеното отношение към салдото сред половете на работното място по света. " През годините европейските работодатели признаха значимостта на превъзмогването на разликите сред половете на работното място и осъществиха начинания, ориентирани към равнене на възможностите, което насърчи повече дами да аплайват за работа ", споделя Мос. През последните няколко години, да вземем за пример, страни като Испания и Финландия вкараха еднакъв наставнически отпуск за мъжете и жените; до момента в който в Нидерландия дневните грижи за деца са необятно налични.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР