Съветват Риши Сунак да си помисли дали Франция е приятел

...
Съветват Риши Сунак да си помисли дали Франция е приятел
Коментари Харесай

Брюксел срещу Лондон – конфликтът ескалира

Съветват Риши Сунак да си намерения дали Франция е другар или зложелател на Англия

Конфликтът сред Лондон и Брюксел породи, откакто белгийското държавно управление блокира износа на технологии, нужни за английските нуклеарни оръжия, макар обстоятелството, че Белгия и Обединеното кралство са членове на НАТО.

Столицата на НАТО/ЕС отхвърли да съобщи на Англия профилирана изостатична преса с високо налягане, употребена за обработка на радиоактивни детайли в нуклеарната промишленост. Това съоръжение е създадено от белгийско-американската компания EPSI в Антверпен и се смята за неповторимо. Пресите се употребяват като част от индустриалния развой в оборудването Aldermaston, отговорно за създаването, производството и поддръжката на английски нуклеарни бойни глави.

По-рано се предполагаше, че лицензът за експорт на преси, който стана нужен след Brexit, ще се смята за условност. Сега обаче белгийският вицепремиер Жорж Жилкинет блокира договорката под претекст, че той, като член на партията на Зелените, е срещу нуклеарните оръжия.

Първоначално белгийското държавно управление действаше по този въпрос скрито. Някой обаче, очевидно доста авторитетен, искаше да даде публичност на обстановката. Скандалът се придвижи и в медиите. Брюкселските основатели за блокиране на износа за Обединеното кралство желаеха следствие на изнеслите информацията.

Както заяви The Times, обстановката ескалира в допълнение заради обстоятелството, че Обединеното кралство в отговор заплаши да анулира поръчка за доставка на автоматизирани пушки (картечници) на белгийската компания FN Herstal, чиято цена се прави оценка на повече от 514,90 милиона паунда (приблизително 600 милиона щатски долара). евро), в случай че износът на нуклеарни технологии не бъде обновен.

Високопоставени източници на The Times в белгийското държавно управление към този момент се притесняват, че спорът сред Англия и Белгия може скоро да се трансформира в опасност за НАТО в Европа и да стане насочна точка за разединение в единството на Запада. Има аргументи за това.

Освен това те могат да се одобряват и безусловно по отношение на продължаващото поощряване на сепаратистките придвижвания на територията на всяка от страните в спора.

Едновременно с английските искания в Белгия, локалните последователи на независимостта на Фландрия внезапно се активизираха, действайки на инат на франкофоните на Валония, по-ориентирани към Европейския съюз, представляван от Франция.

През втората половина на ноември държавното управление на Фландрия съзнателно предизвикателно стартира да се приготвя за премахването на участието на района в Световния стопански конгрес (СИФ) от Клаус Шваб „ заради антидемократичните възгледи на тази глобалистка организация “, настояща според девиза: " Ние сме суверенна нация. "

Франкофоните на Брюксел не останаха длъжни, спомняйки си, по този начин да се каже, " келтските корени " и сътрудниците си от Париж. На Лондон незабавно му беше напомнено, че има сходни проблеми, които не се лимитират единствено до шотландското придвижване за самостоятелност. На 25 ноември Париж и Дъблин реализираха съглашение за бъдещата система Celtic Energy Ring, която до 2026 година ще свърже енергийната система на Ирландия с континентална Европа и ще разреши на ирландците без значение, заобикаляйки Лондон, да изнасят електрическа енергия, създадена от офшорни вятърни турбини.

За задачата ще бъде положен кабел от 700 MW сред Франция и Ирландия. В същото време Брюксел грациозно направи Лондон краен, тълкувайки това решение като разследване от Brexit, защото енергийната система на Ирландия до този миг беше обвързвана единствено с английския комшия.

Ден по-рано (24 ноември) Брюксел настоя Лондон да раздели интервенциите с деривати: занапред нататък търговците, участващи в тях, би трябвало да употребяват сметки не в лондонското Сити, а в клирингови центрове на Европейски Съюз за осъществяване на транзакции. По този метод Белгия се стреми да извади колосалните 115 трилиона евро на пазара на финансови деривати, който до неотдавна съвсем напълно се организираше в английската столица. И да отдалечи Обединеното кралство, намалявайки зависимостта на Европейския съюз от финансовия бранш на Мъгливия Албион.

Както отбелязва Financial Times, претекстът за толкоз мощна офанзива на столицата на Европейски Съюз против лондонското Сити беше недоволството на европейските политици от обстоятелството, че „ Дериватите, деноминирани в евро, се обработват отвън контрола на съответните регулатори на Европейски Съюз. “

В същото време франкофоните на Европейски Съюз откриха " втори фронт " против Англия по линия на НАТО. Първо, френският президент „ изключи автоматизиран отговор при положение на съветска нуклеарна офанзива “, оплака се английският The Telegraph, който незабавно даде платформа на английския министър на защитата Бен Уолъс да „ издаде предизвестие “ на Брюксел и Париж. Макрон освен не се вслуша в предизвестието, само че и блокира назначението на Бен Уолъс за общоприет секретар на НАТО. Лондон отговори, като упрекна Макрон в " англофобия " и посъветва новия си министър председател Риши Сунак да намерения коя в действителност е Франция за Англия - другар или зложелател...

Задълбочаването на спора с Лондон, Брюксел и Париж изхожда от обстоятелството, че Англия към този момент прекомерно интензивно построява свои военни съюзи като AUKUS, заобикаляйки структурите на НАТО. Освен това назначението на английски общоприет секретар на алианса би разрешило потреблението на ресурсите на членовете на блока за нова ескалация в Украйна. А това, съдейки по последните дейности на Брюксел, с помощта на които както нуклеарните, по този начин и други контракти сред Англия и Белгия към този момент са под опасност, а от това континентална Европа се нуждае от доста по-малко от Мъгливия Албион.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР