Съветниците от Продължаваме промяната-Демократична България“ /ПП-ДБ/ в Общински съвет положиха

...
Съветниците от Продължаваме промяната-Демократична България“ /ПП-ДБ/ в Общински съвет положиха
Коментари Харесай

Нов успех за чист въздух в Пловдив: Спряха инсталацията за рециклиране на гуми

Съветниците от „ Продължаваме промяната-Демократична България “ /ПП-ДБ/ в Общински съвет поставиха съществени старания да осведомят жителите и институциите за евентуалните отрицателни въздействия от построяването на завода преработване на гуми в регион „ Южен “, осведомиха от пресцентъра на партията. Те бяха дейни участници в процесите, които доведоха до приемане на обща декларация от Общински съвет против инсталацията.

Регионална инспекция за опазване на околната среда приключи процедурата за капиталовото желание за инсталацията с претекст – неналичието на минимално разстояние от 500 метра сред площадката на плануваната инсталацията и редица обекти, подлежащи на здравна отбрана.

От ПП-ДБ единствено преди дни още веднъж акцентираха екологичните опасности от работата на завода , като освобождението на нездравословни газове, токсични химикали, замърсяване на почвата и водите и излъчванията на фини прахови частици и тежки метали в атмосферата . Неяснотата по отношение на ръководството и обезопасяването на рисковия боклук беше още един аспект, който съветниците подчертаха. Това докара и до сполучливото несъгласие, което показаха те пред Регионална инспекция за опазване на околната среда през декември, след което последва анулацията на първото публично разискване на плана.

„ Безопасното и екологично бъдеще на града ни ще продължи да бъде наша идея. Затова няма да се откажем и отсега нататък от настояванията ни за повсеместен и виновен метод при решението на сходни проблеми “ , безапелационни са групата на ПП-ДБ в локалния парламент на Пловдив.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР