Съветниците от ПК “Здравеопазване“ дадоха своето съгласие да бъдат отпуснати

...
Съветниците от ПК “Здравеопазване“ дадоха своето съгласие да бъдат отпуснати
Коментари Харесай

Помагат на 12 двойки с репродуктивни проблеми във Варна

Съветниците от ПК “Здравеопазване “ дадоха своето единодушие да бъдат отпуснати 105 еднократни финансови помощи за лекуване на лица с открит здравен статус, на стойност 29 000 лева Отпуснатите досега здравни помощи са в размер на 85 500 лева, като остатъкът по този параграф до края на годината е 5 500 лева

Съветниците поддържаха и предлагането на Коста Базитов, зам.-кмет на Община Варна, за  разпределяне на средства в размер на 39 000 лева за подкрепяне лекуването на 12 двойки с репродуктивни проблеми. " 2 двойки ще получат по 2000 лева за инвитро процедури, а 9 двойки  сумата от 3500 лева за донорска яйцеклетка. “, разясни представител на Дирекция " Здравеопазване “ при Община Варна. 

По данни на дирекцията общата сума изразходена досега за този тип помощи е 58 000 лева, като до края на годината остават  още 73 000 лева В тази връзка и по предложение на доцент Антоанета Цветкова – ръководител на ПК “Здравеопазване “ в точка всякакви бе взето решение 30 000 лева от този излишък да бъдат пренасочени за  здравни помощи.

" Това ще бъде преразпределение, което няма да наруши макрорамката на функционалност " Здравеопазване “, само че ще помогне на част от хората със здравословни проблеми “, съобщи доцент Цветкова. По нейни думи листата на чакащите за здравни помощи е дълга и доста жители чакат финансова поддръжка от Общината.

" Част от тях са младежи с онкологични болести в дейна и трудоспособна възраст. Други, към 12%, са деца “, добави тя. Предложението ще бъде изпратено за разглеждане от ПК “Финанси и бюджет “ и импортирано за дефинитивно гласоподаване на съвещание на Общински съвет – Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР