Съветникът на министъра на вътрешните работи на Украйна Антон Герашченко

...
Съветникът на министъра на вътрешните работи на Украйна Антон Герашченко
Коментари Харесай

Русия опроверга новината за инфаркт: Шойгу се срещна с ръководството на МФ

Съветникът на министъра на вътрешните работи на Украйна Антон Герашченко твърди, че съветският министър на защитата на Русия Сергей Шойгу е получил сърдечен удар. Той не беше виждан обществено от 11 до 24 март, когато се появи за малко във видеоклип, пуснат от Путин.

" Инфарктът на Шойгу е станал след тежкото обвиняване от страна на Путин за цялостния неуспех на нашествието в Украйна ", написа Геращенко във Фейсбук. Според него сега Шойгу се възвръща в болница.



До момента съветските управляващи не са съобщавали за здравословни проблеми на Шойгу, акцентират Военновъздушни сили и БГНЕС.

По-късно в събота от военното ведомство на Русия обаче оповестиха, че съветският министър на защитата Сергей Шойгу е провел среща с управлението на Министерството на финансите за осъществяването на държавните поръчки за защитата. На нея той е отбелязал, че поради военните дейности в Украйна е належащо тази година да се резервира темпът на доставки на обещаващи оръжия.

По думите му бюджетното финансиране тази година надвиши миналата с 15%, макар антируските наказания. Както означи Шойгу равнището на подписване на държавни контракти е 85%, а през април тази работа ще бъде изцяло приключена. По думите му целите са високоточното далекобойно въоръжение, авиационна техника, както и поддържане на бойната подготвеност на стратегическите нуклеарни сили.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР