Съветникът на генералния директор на Росенергоатом Ренат Карчаа, заяви, че

...
Съветникът на генералния директор на Росенергоатом Ренат Карчаа, заяви, че
Коментари Харесай

Напрежение около Запорожката АЕЦ: Москва и Киев си размениха обвинения

Съветникът на генералния шеф на " Росенергоатом " Ренат Карчаа, съобщи, че украинските въоръжени сили ще се опитат да нападат Запорожската АЕЦ през нощта на 5 юли. Според него Киев има намерение да хвърли върху централата муниции с радиоактивни боклуци, изнесени на 3 юли от Южноукраинската АЕЦ, заяви РИА Новости.

В същото време украинските въоръжени сили също оповестяват за допустима подготовка на провокация в близко бъдеще. Украйна твърди, че през днешния ден на външния покрив на трети и четвърти енергоблок на ЗАЕЦ са били сложени предмети, наподобяващи на взривни устройства. " Тяхната експлозия може да не повреди енергоблоковете, само че може да сътвори картина на обстрел от страна на Украйна ", се споделя в известието, представено от Dir.bg.

Украинското министерство на опазването на здравето издаде рекомендации при положение на детонация в Запорожката АЕЦ. Жителите на зоната на евентуална радиационна повреда би трябвало да се приготвят за възможна евакуация.

 

Виж ощеУкрайна организира учения за нуклеарна злополука
 

В края на юни украинският президент Володимир Зеленски направи изказване, че в окупираната АЕЦ е вероятен бойкот с приключване на радиация. Кремъл дефинира това като неистина.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР