Собствениците на жилища и наемателите, изложени на риск от изгонване, ще получат безплатни правни съвети съгласно новите реформи

...
Съветите, които ще бъдат безплатни, ще бъдат достъпни, след като
Коментари Харесай

Съветите, които ще бъдат безплатни, ще бъдат достъпни, след като наемателят или собственикът на жилище получи писмено известие, като например имейл от наемодател или писмо от доставчик на ипотечен кредит.

Подкрепата е част от допълнителни £10 милиона годишно, които се заделят за жилищна правна помощ, каза Министерството на правосъдието.

Засегнатите също ще могат да получат правно представителство в съда, независимо от финансовото си състояние. Финансирано от правителството правно представителство също ще бъде предложено в деня на изслушванията за случаи, които стигнат до съда.

Министърът на правосъдието лорд Белами каза: „Достъпът до правилния правен съвет на възможно най-ранния етап е от решаващо значение за тези, които са изправени пред загуба на дома си, за да гарантираме, че имат подкрепата и помощта, от която се нуждаят. наемателите получават правилната правна помощ и подкрепа – всичко това е част от по-широката ни работа за предотвратяване на бездомността, преди да е възникнала.“

Хиляди престъпници напуснаха затвора ' незаконно“ през последното десетилетие, показват цифри

Ходът беше приветстван от Националната жилищна федерация, която каза, че правната подкрепа е „особено важна в светлината на продължаващата криза с разходите за живот“.

Рис Мур, изпълнителен директор за общественото въздействие в Националната жилищна федерация, каза: „Достъпът до съвети и подкрепа възможно най-рано е от решаващо значение за подпомагане на хората да се ориентират в правната система във време на огромен стрес и трудности.

< p>„Наред с това, ние приветстваме ангажимента на правителството да прекрати изгонванията без вина и да подобри сигурността за хората, живеещи в частни домове под наем.“

Пол Келсо от Sky обяснява какво означават растящите фиксирани ипотечни лихви за собствениците на жилища

The стартирането на новата услуга идва, когато последните статистически данни разкриват трудностите, пред които са изправени домакинствата, които се борят с нарастващите разходи за живот.

Данните на правителството, публикувани миналата седмица, показват, че 104 510 домакинства са били във временно настаняване до края на март тази година - най-голямата цифра за 25-те години, откакто данните започнаха да се записват.

Общият брой на децата в домове за временно настаняване достигна най-високото си ниво от началото на записите за тази мярка през 2004 г. - 131 370.

Домакинствата, нуждаещи се от помощ от местните власти, тъй като са били бездомни или са били заплашени от бездомност до март тази година, също са се увеличили с 5,7% спрямо същия период на миналата година до 83 240.

Прочетете още:< br />Риши Сунак ще се намеси в плана за жилищно строителство на Садик Хан в Лондон
Повече магазини могат да бъдат преустроени в жилища и разширенията да бъдат улеснени при преразглеждане на строителните правила

Правителството е под натиск върху наемателите ( Reform) Законопроект, който беше на първо четене през май, но не е определена дата за второ четене.

Съгласно законопроекта, изгонвания без вина - което позволява на наемодателите да вземат обратно притежание от наемателите, без да дават причина – ще бъдат забранени, предложение, което беше приветствано от активистите.

Благотворителната организация за борба с бездомността Crisis приветства последния ход на правителството, но призова политиците да „работят заедно, за да се справят с основните проблеми, за да предотвратят хората да станат бездомните на първо място".

Франческа Албанезе, директор на политиката и социалните промени на благотворителната организация, каза: "С наемите и разходите за живот, които продължават да се увеличават с темпове и жилищните помощи са замразени за три години, хиляди хора просто не могат да си позволят да запазят покрив над главата си.

„Спешно се нуждаем от законопроекта за реформа на наемателите и инвестиции в жилищни помощи, за да защитим хората, изложени на риск от загуба на дома си.

„Провал ако направите това, хиляди други домакинства ще бъдат изправени пред несигурността на изгонването и ще бъдат изложени на риск от бездомност."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР