Съветът за условно освобождаване отхвърли за 11-и път петиция за

...
Съветът за условно освобождаване отхвърли за 11-и път петиция за
Коментари Харесай

Отново отказаха предсрочно освобождаване на убиеца на Джон Ленън

Съветът за условно освобождение отхвърли за 11-и път петиция за предварителното освобождение на Марк Чапман. Той е наказан за убийството на английския музикант и съосновател на именитите „ Бийтълс ” през 1980 година, напомня БГНЕС.
65-годишният Чапман получи право на искане за предварително освобождение за първи път през 2000 година, откакто излежава първите 20 години от доживотната си присъда. Той ще може да изпрати идната си молба не по-рано от две години след сегашния отвод. 
 Можеше ли да бъде предотвратено убийството на Джон Ленън? Можеше ли да бъде предотвратено убийството на Джон Ленън?
67-годишната Глория Хироко Чапмън - брачната половинка на килъра на Джон Ленън признава, че е знаела за плануваното ликвидиране, написа " Дейли мейл "....
87-годишната вдовица на Ленън - Йоко Оно, всякога се опълчва на освобождението на Чапман. Съобщава се, че преди настоящето съвещание на комисията тя още веднъж е изпратила писмо до членовете й, потвърждаващо позицията й.
На 8 декември 1980 година, когато Джон Ленън и брачната половинка му се връщат вкъщи, Чапман изстрелва пет патрона в гърба на музиканта. Ленън почива от загуба на кръв по пътя към болничното заведение. Няколко часа преди гибелта си, музикантът дал подпис за Чапман върху обложката на диска „ Double Fantasy ”. Джон Ленън беше кремиран, а пепелта му беше разпръсната над Central Park в Ню Йорк. Съдът откри Чапман вменяем и го осъди на пожизнен затвор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР