Съветът за сигурност на ООН гласува за допълнителни санкции срещу

...
Съветът за сигурност на ООН гласува за допълнителни санкции срещу
Коментари Харесай

Тръмп: Светът иска мир, а не война


„ Съветът за сигурност на Организация на обединените нации гласоподава за спомагателни наказания против Северна Корея. Светът желае мир, а не гибел!", написа американският президент на страницата си в „ Туитър “.

По-рано в петък Съветът за сигурност гласоподава единомислещо за стягане на глобите против КНДР поради осъществения от нея на 29 ноември опит с балистична ракета. Съответният документ бе квалифициран от Съединени американски щати и бе подсилен от всичките 15 членове на Съвета, в това число от Китай и Русия.

Междувременно Доналд Тръмп даде обещание „ да работи доста съществено “ по време на Коледната почивка и компактно да следи обстановката с КНДР и терористичната формация „ Ислямска страна “ (ИД).

Преди да отлети за щата Флорида, той поддържа връзка с публицисти, на които даде обещание да работи доста съществено по време на ваканцията “. „ Имаме прекалено много съществено въпроси, които ще обсъждаме, в това число КНДР и ИД “, уточни Тръмп.

Той също обърна внимание на „ големия триумф “, който съгласно него е реализира в последно време в Афганистан. /ТАСС, РИА-Новости
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР