Съветът за развитие предлага в проекта на Закона за държавния

...
Съветът за развитие предлага в проекта на Закона за държавния
Коментари Харесай

Да няма инвестиции, за които държавата плаща със заеми - предложение за Бюджет 2022 от структура на Министерския съвет

Съветът за развиване предлага в плана на Закона за държавния бюджет за 2022 година държавното управление да не включва нови капиталови планове, за чието финансиране се планува подписване на съглашения за държавни заеми и/или се предлага издаване на държавна гаранция през 2022 година Това оповестяват от пресслужбата на Министерския съвет.

В хода на съвещанието заместник-министърът на финансите Ивайло Христов, заместващ министъра на финансите през днешния ден (6 октомври), рапортува, че в границите на нормативно избрания период няма подадени поръчки за капиталови планове, въз основата на което беше взето решението на Съвета за развиване по тематиката.
 Пламен Димитров предизвести заместниците на Кирил Петков и Асен Василев за Бюджет 2022 Пламен Димитров предизвести заместниците на Кирил Петков и Асен Василев за Бюджет 2022
Някои от новите министри ги познавам – господин Алексиев, той от дълго време работи в областта на жп превоза, доколкото знам е част от ръко...

Още:

Съветът за развиване при Министерския съвет е основан с Постановление №110 на държавното управление от 3 юни 2010 година Негов ръководител е министър председателят, а членове са заместител министър-председателите и всички министри. Секретар на съвета е началникът на политическия кабинет на министър-председателя. Сред по-важните функционалности на Съвета за развиване са: съгласуваност, мониторинг и надзор на създаването, осъществяването и отчитането на управническата стратегия на държавното управление и нейните актуализации. Друга задача е да преглежда стратегически въпроси и документи, в това число тези, които са предмет на разискване в други препоръки, и да ги предлага за приемане или за одобрение от Министерския съвет. Съветът за развиване провежда и координира ръководството, наблюдението, контрола и отчитането на осъществяването на Националната стратегия за развиване: България 2020 и Националната стратегия за развиване: България 2030.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР