Съветът за електронни медии (СЕМ) е започнал проверка на БНТ

...
Съветът за електронни медии (СЕМ) е започнал проверка на БНТ
Коментари Харесай

СЕМ проверява БНТ, показвали анимирано порно преди ”Сънчо”

Съветът за електронни медии (СЕМ) е почнал инспекция на Българска национална телевизия поради излъчването на анимационен филм със полово наличие тъкмо преди "Лека нощ, деца ".
Това заяви пред Дир.бг някогашният ръководител, а в този момент член на Съвет за електронни медии Мария Стоянова. Мониторинговият отдел на регулатора се е самосезирал, а настрана са получени сигнали от жители.

Става дума за издание на "Лачените обувки на българското кино " по Българска национална телевизия, излъчено тази неделя от 19:05 ч. В него са показани анимационни филми, като финален е "Вятър работа " на режисьора Анри Кулев. Той стартира в 19:34 ч. и продължава до началото на обичайна детска графа, сподели предаването "Господари на ефира " по Нова телевизия.

Във кино лентата здравна сестра се съблича и стартира да прави секс с ранен боец, като фрагментите са напълно директни, въпреки и нарисувани.

"Експертите на Съвет за електронни медии към момента работят, изчакваме тяхната преценка тъкмо кой член от Закона за радиото и малкия екран е нарушен и какви наказания би трябвало да бъдат наложени ", посочи Мария Стоянова.

След като заключението им бъде готово, Българска национална телевизия ще бъде осведомена с него и ще има опция да изрази своята позиция. Процедурата планува едвам по-късно въпросът да бъде импортиран за разискване на съвещание на Съвет за електронни медии, на което да бъде разисквано по какъв начин и с каква санкция да бъде осъдена малкия екран.

"Колегите от Българска национална телевизия се експерти и явно става дума за неточност, в това няма никакво подозрение. А на какво се дължи и по какъв начин е позволена, би трябвало да бъде изяснено от тях ", добави Стоянова.

Тя изрази страдание, че самодейността на Съвет за електронни медии и на Асоциацията на радио и телевизионните оператори за точкова система, която да отличава неуместно наличие за младите, по този начин и не беше осъществена макар готовността на самите малките екрани да я вкарат.

"Дори и да имаше точкова система, показаното наличие нямаше да бъде освободено от отговорност, малките екрани нямат право да излъчват такова наличие преди 24 часа, само че в случай че имаше такава система, щяха да се осъзнаят още преди да го пуснат, тъй като трябваше да преценяват каква точка да сложат ", сподели още Стоянова.

Българска национална телевизия сервира извинения, ще има санкции

Междувременно Българска национална телевизия излезе с позиция, в която се споделя:

"Българската национална телевизия най-искрено съжалява за позволеното лъчение на анимационен филм на 16.07.2017 година, с нерегламентирано наличие за слота, директно преди обичайна графа „ Лека нощ, деца “. Българска национална телевизия сервира своите извинения към аудиторията.

Обществената медия извънредно високо цени най-младите си фенове и по тази причина постоянно е била безкомпромисна към наличието, ориентирано към тях.

Българска национална телевизия изрича своята признателност към всички, които демонстрираха внимание към професионализма на публичната телевизия и подадоха сигнал за позволеното нарушаване, за което са планувани строги административни санкции ".

Пред Дир. БГ от пресцентъра на медията прецизираха, че още в понеделник са изискани писмени пояснения от продуцента на предаването и ще бъдат наложени съответните санкции.

Проверка демонстрира, че въпросното предаване не може да бъде забелязано на уеб страницата на Българска национална телевизия.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР