Съветът за електронни медии (СЕМ) допусна всички осем кандидати до

...
Съветът за електронни медии (СЕМ) допусна всички осем кандидати до
Коментари Харесай

Медийният съвет допусна Кошлуков в конкурса за Българската национална телевизия

Съветът за електронни медии (СЕМ) позволи всички осем претенденти до чуване в състезанието за общоприет шеф на Българската национална телевизия (БНТ), макар някои възражения в публичния престиж на сегашния началник Емил Кошлуков.

С претекст, че изключването му на този стадий би вкарало регулатора в юридически процедури, които биха основали проблем за идващото управление на публичната медия, както и че всички възражения против него, в това число и тези изразени от публицисти, които са работели в Българска национална телевизия, е добре да бъдат адресирани в чуването. Аргумент за допускането на Кошлуков е и че официално той дава отговор на условията да взе участие в процедурата.

Така идната седмица - в понеделник, 27 юни, пред регулатора ще застанат (в тази последователност): някогашният публицист Сашо Диков, режисьорът Ирина Величкова, журналистът Сашо Йовков, членът на публичния съвет на Българска национална телевизия Василена Матакева, а във вторник - 28 юни - актуалният общоприет шеф Емил Кошлуков, някогашният шеф на новините в Би Ти Ви Венелин Петков, някогашният шеф на БНР Радио Кърджали Красимир Ангелов и доцент доктор по телевизионна публицистика в Софийския университет " Св. Кл. Охридски " Светлана Божилова.

Съветът за електронни медии ще дискутира и избере новия шеф в сряда, 29 юни.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР