Съветът по заетостта и социалната политика на Европейския съюз обсъди

...
Съветът по заетостта и социалната политика на Европейския съюз обсъди
Коментари Харесай

Икономиката на благосъстоянието е новият икономически показател на ЕС

Съветът по заетостта и обществената политика на Европейския съюз разиска в Брюксел тематиката за стопанската система на благосъстоянието като доста по-точен измерител за икономическото показване и обществения напредък по отношение на обичайното отчитане на растежа на брутния вътрешен артикул.

Икономиката на благосъстоянието е направление, което сплотява в себе си няколко съществени аспекта на действителното икономическо развиване на една страна. "Основните посоки, които съставляват стопанската система на благосъстоянието, са обществена конвергенция, обучение, опазване на здравето и пазар на труда, " акцентира почетният консул на Финландия в България Красимир Ганчев пред Bloomberg. По думите му по този начин наречените "социални търтеи " са проблем освен у нас, само че и в редица други страни с надалеч по-развита стопанска система от българската. Ганчев уточни като добър образец в разрешаването на този проблем Финландия, в която въпросът със "социалните търтеи " е решен посредством обществения бранш, където могат да бъдат ангажирани всевъзможни хора.

"В страната се работи и от ранна възраст, с цел да може децата да имат вътрешна мотивация, да се впуснат в действителната стопанска система без това да им бъде показана по отегчителен метод. Равните права на половете са изведени в фетиш. Социалната политика на Финландия към този момент не подтиква седенето у дома. Има тласъци, които се отразяват на данъчната политика, когато втори или трети човек в фамилията работи. И не на последно място – културата. Каквото и да прави страната, в случай че в фамилията не е възпитано, нищо няма да сработи, " съобщи почетният консул на Финландия в България.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР