Съветът на старейшините в БСП - София изрази силна тревога

...
Съветът на старейшините в БСП - София изрази силна тревога
Коментари Харесай

Съветът на старейшините в БСП - София е силно разтревожен от действията на националното ръководство срещу общинските съветници

Съветът на старейшините в Българска социалистическа партия - София изрази мощна паника от дейностите на националното управление против общинските съветници. На среща през днешния ден с ръководителя на столичната организация на социалистите и на групата на МК " Българска социалистическа партия за България " в СОС Иван Таков те не скриха терзанията си от предстоящото следващо разединение в партията, което, съгласно тях, безспорно ще се случи, в случай че общинските съветници бъдат осъдени от националното управление. Гост на срещата беше и политологът Страхил Делийски, който срещна присъстващите с настоящата политическа обстановка сега.
 
Сред членовете на Съвета на старейшините в Българска социалистическа партия - София, които взеха интензивно присъединяване в разразилата се полемика, бяха проф. Светла Тошкова, Анастасий Дончев, Анко Иванов, Георги Пирински и други някогашни ръководители на Градската организация, на столични региони на Българска социалистическа партия, някогашни кметове и работещи в структурата на партията. Те показаха безапелационна поддръжка за дейностите на общинските съветници в СОС, откакто оцениха високо постигнатите резултати на локалните избори през есента на предходната година. 
 
Старейшините се сплотиха зад позицията, че държанието и дейностите на националното управление на Българска социалистическа партия по отношение на общинските съветници в София в последните две седмици са неприемливи. Те застанаха изрично срещу нападателните нападки и непремерените квалификации, изразени от представители на националното управление в медиите. Старейшините възразиха и против опитите и желанията да бъде търсена политическа отговорност на общинските съветници и предизвестиха, че сходни дейности ще дестабилизират Софийската градска организация за доста време напред.
 
В края на срещата Съветът на старейшините се сплоти към предлагането да бъде направена публична позиция, която да бъде показана на вниманието на Националния съвет на съвещанието му в неделя.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР