Съветът на ЕС съобщи, че е приел незадължителни препоръки за

...
Съветът на ЕС съобщи, че е приел незадължителни препоръки за
Коментари Харесай

ЕС предлага ясни общи мерки срещу пандемията

Съветът на Европейски Съюз заяви, че е приел незадължителни рекомендации за общоевропейски правила за противопоставяне на разпространяването на Ковид-19.
Предвижда се, когато страните от Европейски Съюз вкарват ограничавания в свободата на придвижване, да предизвестяват жителите най-малко 24 часа авансово, а останалите страни от Общността и европейските институции - 48 часа по-рано. Предлага се въвеждане на обща карта на Европейски Съюз, направена от европейския център за попречване и преодоляване на заболяванията, която да демонстрира районите в зелен, оранжев, червен или сив цвят.
Според Съвета на Европейски Съюз в зелено следва да бъдат поставяни областите, където в последните 14 дни новозаразените са под 4 на 100 от изследваните; в оранжево - където стойностите са по-високи; алено - при върхови стойности; сиво - за които няма задоволително данни и където проучванията са малобройни.
Предлага се пътуванията сред страните от Европейски Съюз да не бъдат ограничавани, а когато са до или от зони в оранжево, алено или сиво, да бъдат налагани проучване и карантина. Европейските министри оферират страните да ползват проучвания след края на пътуването, като се позволява опция за взимане на проби и преди пътуването да е приключило.
Очаква се скоро да бъде препоръчан обединен формуляр за пътуващите, в който да показват маршрута си и данните си за връзка. Предвижда се страните да оповестяват на Европейски Съюз всяка седмица броя на новооткритите инфектирани, на направените проучвания, както и каузи на позитивните проби.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР