Съветът на ЕС одобри създаването на единно митническо гише. След

...
Съветът на ЕС одобри създаването на единно митническо гише. След
Коментари Харесай

Съветът на ЕС одобри единно митническо гише

Съветът на Европейски Съюз утвърди основаването на единно митническо гише. След като то стане факт, бизнесът повече няма да е заставен да подава документи пред няколко управляващи посредством разнообразни портали.

Единното гише ще разреши на митниците и другите управляващи автоматизирано да ревизират дали въпросните артикули дават отговор на условията на Европейски Съюз и дали са били приключени нужните формалности. Очаква се новите правила да обезпечат повече равномерност на трансграничната търговия и да спомогнат за намаляването на административната тежест за търговците, изключително като пестят време и вършат издаването на разрешителни по-просто и по-автоматично. 

Комисията направи предлагането преди две години. Съветът на Европейски Съюз реализира преговорен мандат година по-късно, а договарянията сред законодателните органи завършиха с краткотрайно съглашение през май. Приемането през днешния ден на окончателните текстове значи, че регламентът може да бъде подписан в Европейския парламент на пленарната сесия през ноември, след което оповестен в формалния вестник на Европейски Съюз.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР