Съветът на директорите на "Нова банка за развитие" (НБР) одобри

...
Съветът на директорите на "Нова банка за развитие" (НБР) одобри
Коментари Харесай

Банката на БРИКС отпуска 825 млн. долара за проекти в Русия и Индия

Съветът на шефовете на "Нова банка за развиване " (НБР) утвърди финансиране за три инфраструктурни плана и планове за стабилно развиване в Индия и Русия. Под формата на заеми банката на БРИКС ще отпусне сумата от 825 млн. $, оповестява ТАСС.

Първият заем от 300 млн. $ ще бъде провиснал на "Сибур Холдинг " за екологично стабилно развиване на инфраструктурата, обвързвано с плана ZapSibNefteKhim. "НБР ще обезпечи финансиране за възобновяване на разноските по построяването на комунални услуги, в това число уреди за филтриране на вода, транспортна и логистична инфраструктура ", отбелязва финансовата организация.

Банката ще даде и два заема (350 млн. $ и 175 млн. долара) на държавното управление на Индия за рехабилитация на основни пътни сектори с обща дължина към 2 000 км, с цел да се усъвършенства свързването на селските региони с националните и държавните магистрални мрежи и да осъществя цялостната изгода от модернизирането на държавните автомагистрали и основните пътища посредством създаване и модернизиране на към 350 моста в щата Мадхя Прадеш.

Споразумението за основаване на банката на БРИКС бе реализирано на 15 юли 2014 година в Бразилия. Банката е със седалище в Шанхай и е основана за финансиране на инфраструктурни планове и планове за стабилно развиване на страните от БРИКС и други разрастващи се страни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР