Съвет за координация ще контролира борбата с корупцията и реформата

...
Съвет за координация ще контролира борбата с корупцията и реформата
Коментари Харесай

Правителството създава пореден орган за борба с корупцията

Съвет за съгласуваност ще управлява битката с корупцията и промяната в правосъдната система. Проектът на държавното управление е оповестен за публично разискване. Проектът, показан от вицепремиера и външен министър Екатерина Захариева, планува основаването на Съвет за съгласуваност и съдействие сред изпълнителната, правосъдната и законодателната власт. Аргументите са, че няма механизъм за съгласуваност на национално равнище.
В новия орган ще се включат основният прокурор Сотир Цацаров, ръководителят на Върховния касационен съд Лозан Панов, вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, правосъдният и вътрешният министър Данаил Кирилов и Младен Маринов, както и ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева.
Заседанията на съвета ще са обществени и ще се организират на всеки 6 месеца.
Органът ще има право да разисква и законодателни промени за битка с корупцията или правосъдна промяна. Сред причините за основаването на следващото звено за битка с корупцията е, че по този начин ще имаме народен механизъм, който да регистрира напредъка по осъществяването на рекомендациите от Европейската комисия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР