Съвършените неща са прости. Те нямат нужда от нищо повече

...
Съвършените неща са прости. Те нямат нужда от нищо повече
Коментари Харесай

Скариди с чесън и копър

Съвършените неща са елементарни. Те нямат потребност от нищо повече и нищо по-малко. Блюдо от скариди с чаша вино е едно от тях.
Скаридите, които съм употребила аз, са непочистени и по този начин да го кажем фабрично минали топлинна обработка. По този метод те могат да бъдат съхранявани без заледяване, единствено върху лед. В магазините можете да намерите такива и почистени или пък сурови. Суровите скариди са сивкави на цвят, а тези с топлинна обработка леко оранжеви. Когато хапваме непочистени скариди, малко зад главата пречупваме скаридата и дърпаме. По този метод отстраняваме главата и други елементи, които не са ядливи, по-късно почистваме и останалата част от твърдата обвивка.

300 гр скариди (непочистени)
1 скилидка чесън
100 мл вино
зехтин
масло
копър
лаим


Аз не употребявам доста чесън, за това от тази скилидка съм употребила единствено половинката. Чесънчето нарязваме на кръгчета и в малко зехтин запържваме леко, като внимаваме да не загори. Добавяме скаридите, разбъркваме няколко пъти, прибавяме малко късче масло, виното и 6-7 капки лайм. Бъркаме, до момента в който виното съвсем се изпари, прибавяме копър.
Това е - от просто по-просто. Виното в този случай, уместно за морски блага, е калифорнийско бяло вино с праскови, кайсии щипка лайм и манго. Добавяме приятна компания - същинско съвършенство.


Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР