САВАНА, Джорджия (AP) — Съдия от Джорджия отхвърли дело, обвиняващо

...
САВАНА, Джорджия (AP) — Съдия от Джорджия отхвърли дело, обвиняващо
Коментари Харесай

Съдия отхвърли делото на потомци на роби от Джорджия заради технически грешки. Адвокатите обещават да опитат отново

САВАНА, Джорджия (AP) — Съдия от Джорджия отхвърли дело, обвиняващо локалните чиновници в расова дискриминация, когато те утвърдиха промени в зонирането на една от последните общности Gullah-Geechee в Юга на чернокожите потомци на плебеи.

Съдията от Върховния съд Джей Стюарт постанови, че гражданската тъжба би трябвало да бъде отхвърлена заради механически неточности, които не са свързани с нарушаванията на правата, за които се твърди. Неговата заповед разрешава на Southern Poverty Law Center да заведе нова версия на делото от името на жителите на дребната островна общественост Hogg Hummock.

„ Съгласно законодателството на Джорджия ни е позволено да подадем още веднъж в границите на шест месеца, и ние планираме да подадем променена доказана тъжба “, сподели Мириам Гутман, юрист на жителите, в изказване в сряда.

Жители и притежатели на земя бяха заведени под съд през октомври, откакто определени комисари в крайбрежния окръг Макинтош гласоподаваха за намаляване на рестриктивните мерки за зониране, които в п...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР