Саудитският петролен гигант Aramco откри две нови находища на природен

...
Саудитският петролен гигант Aramco откри две нови находища на природен
Коментари Харесай

Саудитска Арабия откри две нови находища на природен газ

Саудитският петролен колос Aramco откри две нови залежи на природен газ – Awtad и Al-Dahna, в източната част на страната, заяви енергийният министър на Саудитска Арабия принц Абдулазиз бин Салман.

Залежите ще укрепят запасите от природен газ на Кралството, акцентира той пред Държавната осведомителна организация Saudi Press Agency (SPA).

Едно от находищата – Awtad, се намира югозападно от полето Ghawar на 142 километра от град Хофуф. Другото – Al-Dahna, е ситуирано на 230 километра (143 мили) югозападно от град Дахран.

Саудитска Арабия има дълготрайна тактика за увеличение на производството на природен газ, с който да размени петрола при производството на електрическа енергия и да освободи повече количества за експорт.

В този подтекст Aramco акцентира, че „ възнамерява да разшири газовия си бизнес, с цел да отговори на огромното и възходящо вътрешно търсене на евтина по-чиста сила посредством увеличение на производството и вложение в спомагателна инфраструктура ”. То се дължи на производството на електрическа енергия, обезсоляването на вода, нефтохимическото произвеждане и друго промишлено ползване в Кралството, написа Oil price.

Саудитска Арабия е най-големият експортьор на недопечен нефт и е основен член на ОПЕК+. Страната записа спад в добива на природен газ от нефтени залежи през последните години, само че създаването на неасоциирани, независими източници на газ оказа помощ на Кралството да усили производството си, означи Администрацията за енергийна информация на Съединени американски щати (EIA) по-рано тази година. Тя класира Саудитска Арабия като шестия по величина производител на природен газ в света след Русия, Иран, Катар, Съединени американски щати и Туркменистан.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР