Саудитският крал Салман пристигна на почивка в НЕОМ - нова

...
Саудитският крал Салман пристигна на почивка в НЕОМ - нова
Коментари Харесай

Саудитският крал започна почивката си в още непостроен футуристичен град

Саудитският крал Салман дойде на отмора в НЕОМ - нова бизнес зона в далечен регион на кралството, в чието създаване синът му, престолонаследникът, даде обещание да вложи 500 милиарда $, оповестиха през вчерашния ден саудитски държавни медии, представени от Ройтерс.

Кралското семейство по традиция прекарва лятото отвън страната - на френската Ривиера, в Марбея, Южна Испания, в мароканския град Танжер.

Престолонаследникът Мохамед бин Салман предходната година разгласи проекти за футуристичен високотехнологичен център върху 25 600 кв. км повърхност като част от промените, ориентирани към основаване на работни места, поощряване на непознатите вложения и даване на нови свободи за саудитците, ограничавани от религиозно високонравствo и взаимозависимост от страната, отбелязва Ройтерс.

Оттогава управляващите оповестиха нови детайлности за бъдещия град. Някои компании, сред които и японската Софтбанк, споделиха, че са подготвени да влагат в НЕОМ, само че още няма информация за огромни бизнес инициативи.
В известието за почивката на краля не се прецизира къде тъкмо ще отседне 82-годишният монарх.

През февруари обаче саудитското държавно управление е поискало от локални строителни компании да построят пет двореца за краля, престолонаследника и други високопоставени кралски особи на брега на Червено море, на към 150 км западно от град Табук. Това ще са първите контракти за строителство в НЕОМ.

Проектната документи, която Ройтерс е видял, включва обилни здания с съвременна и обичайната архитектура в марокански жанр с ислямски детайли и многоцветни керамични плочки. Дворцовият отбор би трябвало да включва хеликоптерни площадки, яхт клуб и игрище за голф.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР