Саудитският крал Салман днес разпореди изплащането на 1000 риала (267

...
Саудитският крал Салман днес разпореди изплащането на 1000 риала (267
Коментари Харесай

Саудитският крал Салман увеличи заплатите на държавните служители

Саудитският крал Салман през днешния ден разпореди изплащането на 1000 риала (267 долара) месечно на държавните чиновници през новата година като отплата за повишаването на живота, откакто държавното управление подвигна цените на бензина на вътрешния пазар и вкара Данък добавена стойност, съобщи Ройтерс.

С кралски декрет, оповестен в държавните медии, кралят подреди също заплащането на 5000 риала на военните, които служат на фронтовите линии с Йемен.

Саудитска Арабия почти удвои цените на бензина и вкара 5 -процентен Данък добавена стойност върху необятен кръг от артикули и услуги. Според указа новите обезщетения са самопризнание за "увеличеното задължение за някои сегменти от популацията в следствие от нужните ограничения, взети от държавното управление за преструктуриране на стопанската система ".

Кралят е наредил страната да поеме тежестта на Данък добавена стойност в някои обстановки, като специфични здравни и просветителни услуги, както и при първа покупка на жилище, оценено до 850 000 риала (226 660 долара). Стипендии за студенти, пенсии и обществени помощи също се покачват. Саудитска Арабия ще забави проектите за унищожаване на дотациите за необятна гама енергийни артикули съгласно нов дълготраен фискален проект в държавния бюджет за 2018 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР