Саудитската полиция арестува тази седмица йеменски гражданин, след като той

...
Саудитската полиция арестува тази седмица йеменски гражданин, след като той
Коментари Харесай

Арестуваха поклонник до Мека, почел кралица Елизабет

Саудитската полиция арестува тази седмица йеменски жител, откакто той популяризира в обществените мрежи информация за своето поклонническо пътешестване до Мека, където уважил паметта на кралица Елизабет Втора, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Поклонникът, чието име не е посочено, е разгласил по-рано тази седмица фрагменти, на които се вижда по какъв начин държи афиш в чест на починалата кралица от двора на Голямата джамия в Мека. 
 
Клипът бързо се популяризира в интернет, като провокира отвращение измежду благочестивите мюсюлмани и докара до ареста на мъжа за " нарушение на разпоредбите и инструкциите " на свещеното място. Силите за сигурност го предадоха на прокурор, с цел да му бъдат повдигнати обвинявания.

Голямата джамия, която е измежду най-свещените места в исляма, е недостъпна за немюсюлмани. Саудитска Арабия също по този начин не разрешава слагането на надписи и политически лозунги в свещения двор, защото се притеснява да не бъде наранена ислямската сензитивност. Кралица Елизабет, която умря предходната седмица, беше глава на Англиканската черква.

„ Умра (поклонение) за душата на кралица Елизабет Втора, дано Аллах й даде мир на небето и я одобри измежду праведните ", гласеше плакатът на британски и арабски език.

Зад йеменския мъж се вижда бяло-сивият мраморен комплекс на джамията.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР