Саудитска Арабия прекрати всякакъв диалог с Катар, обвинявайки емирството в

...
Саудитска Арабия прекрати всякакъв диалог с Катар, обвинявайки емирството в
Коментари Харесай

Саудитска Арабия отново прекрати диалога с Катар

Саудитска Арабия приключи всевъзможен разговор с Катар, обвинявайки емирството в „ изкривяване на обстоятелства “. Новината идва, откакто по-рано през днешния ден беше обявено за провеждането на телефонен диалог сред водачите на двете страни в опит да решат политическата рецесия между тях, написа английският в. „ Гардиън “.
Саудитският принц Мохамед бин Салман е провел телефонен диалог с катарския емир шейх Тамим бин Хамад ал Тани в петък, когато двамата са разискали спора, оповестиха държавни медии от двете страни.
Това е и първият сходен контакт от началото на рецесията, в границите на която Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства (ОАЕ), Египет и Бахрейн прекратиха дипломатическите си връзки с Катар поради обвинявания в поддръжка на тероризма и близки връзки с Иран.
„ По време на телефонния диалог емирът на Катар е изразил желанието си да заеме място на масата за разговор и да разиска настояванията на четирите страни, с цел да подсигурява ползите на всички “, се споделя в известие на саудитската държавна новинарска организация SPA.
Катарската организация QNA заяви, че диалогът е бил съгласуван от американския президент Доналд Тръмп, който преди този момент е разговарял с шейх Тамим.
По-късно обаче саудитската организация разгласява второ изказване, базирайки се на неназован източник от министерството на външните работи в Рияд, който отхвърля информацията на QNA.
„ Публикуваното от QNA е продължение на изопачаването на обстоятелствата от катарските управляващи “, показва дипломатическият източник от Рияд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР