Сателитни изображения показват ново разполагане на бронирани части от руски

...
Сателитни изображения показват ново разполагане на бронирани части от руски
Коментари Харесай

Сателити показват нова руска ативност до Украйна, ЦРУ твърди, че Кремъл е разпоредил инвазия

Сателитни изображения демонстрират ново разполагане на бронирани елементи от съветски гарнизони покрай границата с Украйна, заяви американската частна компания " Максар Текнолъджис " (Maxar Technologies), която от седмици следи скупчването на съветски войски в зоната. Според шеф в компанията данните приказват за увеличена бойна подготвеност.

" Ню Йорк Таймс " също гръмна с вест, въпреки и базирайки се на неназовани източници. Според изданието предходната седмица американското разузнаване е научило, че Кремъл е дал заповед на съветските военни елементи да пристъпят към навлизане в Украйна. Тази информация е била повода президентът на Съединени американски щати Джо Байдън да разгласи в петък, че съветският президент Владимир Путин е взел решение за нахлуване над Украйна.

Новата интензивност идва, откакто Русия удължи военните си учения в Беларус, които трябваше да завършат в неделя, с което усили опасенията измежду западните сили за идна съветска инвазия в Украйна. Сателитните изображения, публикувани от " Максар Текнолъджис ", демонстрират смяна в структурата на до момента следеното разполагане на бойните групи (танкове, бронирани пехотни машини, артилерия и поддържащо съоръжение ", се споделя в известие на компанията от неделя.

Разполагането на няколко огромни бойни групи се следи към военния гарнизон в Солоти, Русия, от 13 февруари насам, демонстрират сателитните изображения.

Снимките от неделя демонстрират, че множеството от бойните единици и спомагателно съоръжение в Солоти са напуснали гарнизона, като в целия регион се виждат многочислени следи и някои бронирани конвои. Военно съоръжение е ситуирано и източно от близкия съветски град Валуйки в поле на към 15 км северно от украинската граница. Новоразположени сили се следят и северозападно от съветския град Белгород, заяви " Максар ". Според следите в снега интензивността наподобява скорошна, сподели Стивън Ууд, старши шеф в осведомителното бюро на " Максар ". " Според мен това приказва за увеличено ниво на подготвеност ", сподели той.

В същото време информацията на " Ню Йорк Таймс " за заповед от Кремъл за офанзива на Укрйна беше публикувана още от " Вашингтон пост " и СиБиЕс. И пред тях обаче цитираните анонимни представители са отказали да дават повече детайлности, с цел да не разкрият метода си за събиране на информация. Разузнаването обаче е декларирало на държавното управление, че има висока степен на доверие в информацията, която е събрало през последните месеци за съветското военно обмисляне, както и за дейностите на съветските разследващи служби да основат предлог за война.

Доверието на американското държавно управление към получената разследваща информация е повишено, тъй като светът е станал очевидец по какъв начин съветските въоръжени сили подхващат дейности, които разследващите организации на Съединени американски щати към този момент са предсказали.

" Всичко, което води до фактическата инвазия, наподобява, че се случва ", сподели американският държавен секретар Антъни Блинкън пред Си Ен Ен. " Всички тези интервенции под непознат байрак, всички провокации за основаване на предлог - всичко това към този момент е в ход ", сподели Блинкън.

Източник на " Ню Йорк Таймс " обаче е споделил, че Кремъл е създал многочислени военни сюжети и към момента не е ясно тъкмо по какъв начин една офанзива против Украйна може да се развие, в това число да вземем за пример какъв брой бързо съветските сили могат да нападат украинската столица Киев.

В петък американски представители обявиха, че 40-50 % от над 150 хиляди съветски военнослужещи, които са обкръжили Украйна, са ситуирани в бойни обединения. Въпреки това високопоставени представители на държавното управление обявиха, че прозорецът за дипломацията още не е затворен и съветският водач към момента може да спре проектите си за инвазия.

В неделя Русия удължи военните си учения в Беларус - решение, което беше предсказано от европейски разследващи представители.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР