Сателитната интернет услуга Starlink на SpaceX скоро ще бъде достъпна

...
Сателитната интернет услуга Starlink на SpaceX скоро ще бъде достъпна
Коментари Харесай

Starlink на SpaceX скоро ще бъде достъпна на някои самолети

Сателитната интернет услуга Starlink на SpaceX скоро ще бъде налична на определени самолети с формалното пускане на Starlink Aviation през идната година, разгласи компанията. Твърди се, че услугата ще предлага интернет скорости до 350Mbps за всеки аероплан, оборудван с Aero Terminal, който съгласно доставчика е задоволително бърз за видео диалози, онлайн игри „ и други действия с висока скорост на данни “.

Това сигурно е огромен скок от типичните скорости, предлагани от множеството Wi-Fi по време на полет. OneZero оповестява, че множеството полети или употребяват системи въздух-земя, които доближават към 10Mbps на полет (и работят единствено до момента в който летят над земя), до момента в който актуалните сателитни системи нормално оферират сред 30Mbps и 100Mbps. Тъй като тези скорости са за аероплан, действителните скорости могат да варират според от броя на пасажерите, употребяващи интернет за всеки полет.
-->
Според страниците за поддръжка на уеб страницата на SpaceX, неговите интернет връзки ще бъдат налични по време на политане, полет както над земя, по този начин и над вода, кацане, с инертност до 20 ms. „ Starlink Aviation ще има световно покритие “, написа в известие. „ Тъй като спътниците се движат в ниска земна орбита, постоянно има спътници над главата или наоколо, с цел да обезпечат мощен сигнал на високи географски ширини и в полярните райони – за разлика от геостационарните спътници. “ Очаква се първите интернет връзки да бъдат налични в средата на 2023 година

Изпълнителният шеф на SpaceX Илон Мъск от дълго време разисква проектите на компанията да предложи своята интернет услуга Starlink на самолети. През март 2021 година SpaceX подаде искане до Федералната комисия по връзките да позволи потреблението на Starlink на движещи се платформи. „ Това важи за самолети, кораби, огромни камиони и фургони “, написа Мъск в Twitter малко по-късно.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР