Състоянието, при което броят на червените кръвни телца е по-малък

...
Състоянието, при което броят на червените кръвни телца е по-малък
Коментари Харесай

Кои храни увеличават броя на червените кръвни телца?

Състоянието, при което броят на алените кръвни телца е по-малък в организма, е известно под наименованието анемия. Обикновено тя се появява при огромна кръвозагуба, само че може да се дължи и на мощна менструация и стомашни язви, водещи също да загуба на кръв. Анемията се характеризира със уязвимост, изнемощялост, дискомфорт и слаба централизация.

Броят на алените кръвни телца може да се усили с редица лекарствени средства, само че ние ви предлагаме няколко суперхрани, които имат същия резултат. Ето и кои са те:

Червено цвекло

Многобройни са изгодите от аленото цвекло, само че то прави напряко чудеса, стигне ли се до нормализиране на кръвния баланс. Този тип зарзават е извънредно богат на желязо. Предписва се даже за хора, които страдат от желязо-дефицитна анемия. С негова помощ тялото се прочиства. Консумацията на цвекло доставя О2 до клетките в тялото, като по този метод усилва броя на алените кръвни телца. В него има и високо наличие на потребни фибри, калий и редица витамини.

Черна меласа

 Меласа

В черната меласа има също високо наличие на желязо, играещо значима роля за образуването на червени кръвни телца. Наред с това меласата е богата на витамин В и доста минерали. Едва една супена лъжица меласа може да обезпечи до 15 % от дневната целесъобразна доза на желязо и това е в действителност апетитен метод да се подкрепи лекуването на анемия.

Спанак

 Спанак

Спанакът също е доста богат на желязо. В него обаче има и високо наличие на фолиева киселина, която доставя в допълнение сила на тялото. Едва 150 грама от зелените листа на растението обезпечават към 35 % от нужния дневен банкет на желязо и може да се добави елементарно към супи или салати или даже да се направи на сок.

Нар

 Нар

Освен пресен и извънредно апетитен, този плод съдържа в себе си редица значими минерали, калций, магнезий и желязо. Високото наличие на витамин C го прави още по-добър избор за лекуване на анемия, тъй като оказва помощ за по-бързото асимилиране на желязо от организма.

Сусам

 Сусам

Наред с другите си качества, сусамът се предлага при анемия. Разбира се, това е по този начин, поради високото наличие на желязо. Едва четвърт чаша от дребните семенца обезпечават половината от нужното за деня количество желязо.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР