Състоянието на транспортираното със Спартан 6-годишно дете от Бургас до

...
Състоянието на транспортираното със Спартан 6-годишно дете от Бургас до
Коментари Харесай

Подобрява се състоянието на детето, транспортирано със Спартан от Бургас до София

Състоянието на превозеното със " Спартан " 6-годишно дете от Бургас до столичната болница " Пирогов " на 21 февруари се усъвършенства.

Това стана ясно след визитата на здравния министър Асен Меджидиев и министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев в лечебното заведение.

Детето е в положително общо положение, с възобновени витални функционалности и положителни индикатори. То беше настанено в реанимация в сериозно положение и за дълъг интервал, заради което сега му престои възстановителна рехабилитация, съобщават от здравното министерство.

Демерджиев и Меджидиев благодариха на лекарите избавили детето и споделят, че такива моменти осмислят живота им. На място в " Пирогов " двамата министри разговаряха и с родителите на момиченцето, които също показаха благодарността си за оказаната помощ.

Припомняме, на 21 февруари 6-годишно дете, татко на което е граничен служител на реда, бе превозено със аероплан " Спартан "  с остра вирусна зараза (грип А, преболедувало скарлатина) и съпътстващи затруднения.

Министърът на опазването на здравето координира опцията за реализирането на полета с министъра на защитата. Реанимационен екип на " Пирогов " прегледа детето в УМБАЛ - Бургас и след оценка на клиничното му положение то бе превозено до София и приведено в Клиниката по детска анестезиология и интензивно лекуване на " Пирогов ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР