Състоя се анонсът на геймърската платформа Lutris 0.5, предоставяща инструменти

...
Състоя се анонсът на геймърската платформа Lutris 0.5, предоставяща инструменти
Коментари Харесай

Излезе платформата Lutris 0.5 за улеснено стартиране на игрите в Linux дистрибуциите

Състоя се анонсът на геймърската платформа Lutris 0.5 , предоставяща принадлежности за опростяване инсталирането, настройките и ръководството на игрите в Linux. Кодът на плана е написан на програмния език Python се популяризира под GPLv3 лиценза.

Всяка игра в Linux разполага със сюжет и лична среда. Lutris дава подготвени профили с оптимални настройки за пускане на игри под Wine. Освен посредством Wine, игрите могат да се започват и посредством емулатори на конзоли, като да вземем за пример RetroArch, Dosbox, FS-UAE, ScummVM, MESS и Dolphin.

Runtime съставените елементи за пускане на игрите са самостоятелни от Linux дистрибуциите програмни библиотеки, включващи съставни елементи от SteamOS и Ubuntu 16.04, както и разнообразни спомагателни библиотеки.

Поддържа се азбучник с бързо търсене и инсталиране на игри, даващ опция всяка игра да се конфигурира и започва единствено с един клик, без потребителят да се замисля за зависимости и настройки. Поддържа се инсталирането на игри, популяризирани посредством GOG, Steam, Battle.net, Origin и Uplay. В този случай Lutris извършва ролята на медиатор и не продава игрите. Тоест, тези игри би трябвало да бъдат закупени.

Новата версия идва с усъвършенстван потребителски интерфейс, усъвършенствани благоприятни условия за импортиране на игрите, опция за стартирането на няколко игри по едно и също време и още доста други.

В бъдещите версии се планува интеграция с Humble Bundle и базата данни на TOSEC, синхронизация на игрите сред другите потребителски устройства и интерфейс за фина конфигурация на игровите контролери.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР