Състезаващият се във Втора Бундеслига Кайзерслаутерн потвърди, че вече е

...
Състезаващият се във Втора Бундеслига Кайзерслаутерн потвърди, че вече е
Коментари Харесай

По лекарски съвет Кайзерслаутерн ще търси нов треньор

Състезаващият се във Втора Бундеслига Кайзерслаутерн удостовери, че към този момент е почнал да търси нов старши треньор, до момента в който актуалният Джеф Щрасер стартира възобновяване си. Специалистът бе признат в болница по време на мач от втория ешелон на немския футбол.

В началото се спекулираше, че наставникът е получил инфаркт. На почивката от дуела против Дармщад той получи здравна помощ в съблекалнята, а сетне бе откаран към болница, което докара до прекратяването на срещата. Впоследствие се откри, че 43-годишният Щрасер е получил сърдечна аритмия.

Треньорът на Кайзерслаутерн бе изписан от болничното заведение

Лекарите му предписаха отмора от 4 до 6 седмици, а в събота треньорът на младежите в Кайзерслаутерн Ханс Вернер Мозер води първия отбор при загубата с 1:3 от Фортуна Дюселдорф.

„ Ситуацията е сложна за мен. Бих желал още през днешния ден още веднъж да упражнявам тима, само че би трябвало да чувам докторите и да приема, че това не е удачно в томи момент”, разяснява Щрасер.

„ Кайзерслаутерн и актуалната задача значат доста за мен и скърбя, че не мога да оказа помощ клуба в идващите седмици. В същото време имам голяма отговорност към брачната половинка, децата си и личното ми здраве.”

„ Много е радващо, че докторите са уверени, че след няколко седмици ще съм се възстановил изцяло. След тази насилствена отмора несъмнено ще се продължа кариерата си като треньор. Кайзерслаутерн би трябвало да отбрани своите ползи и да откри краткотрайно решение за треньорския пост. С подготвеност ще приказвам с новия ментор, в случай че той има предпочитание за това”, добави Щрасер.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР