Състезанието за новия завод на „Фолксваген в региона не е

...
Състезанието за новия завод на „Фолксваген в региона не е
Коментари Харесай

Караниколов: Състезанието за новия завод на Фолксваген в региона не е приключило и не сме отпаднали от него


Състезанието за новия цех на „ Фолксваген " в района не е завършило и не сме отпаднали от него. България продължава да работи и да прави всичко допустимо тази огромна инвестиция да е у нас. Това съобщи в утринния блок на Би Ти Ви ” министърът на стопанската система Емил Караниколов.
" България продължава да работи и да прави всичко допустимо тази огромна инвестиция да е у нас. През последните години автомобилният клъстър изиска среща с страната и на нея ни убеди, че България е подготвена да създава цели коли. Последните няколко месеца се приказва за сериозен интерес от един от най-големите стратегически вложители. България има потенциала да създава автомобили”, сподели икономическият министър.

Амбициите са да се разкрият нови към 120 000 работни места, да има към 500 компании и по-големи обороти.

Той разяснява и въпроса с новите изтребители, като посочи, че по тази материя се доверява на специалистите. „ Министерството на стопанската система не схваща от самолети, само че имаме цялостното доверие на нашите военни специалисти, които са декларирали параметрите”, посочи той.

" Ще получим това, което плащаме и което сме желали. Ще има обаче и надграждане с спомагателните 8 самолета. " Това сподели министърът на стопанската система Емил Караниколов в коментар за договорката с изтребителите F-16.

По думите му приоритет на държавното управление е модернизирането на всички сили: " Това, което са поискали военните специалисти, това ще получим. Авиацията желае да е съвременна, развита и да дава отговор на потребностите. Сигурен съм, че това е планувано от тях. "

" Министерството на стопанската система не схваща от самолети, само че имаме цялостното доверие на нашите военни специалисти, които са декларирали параметрите ", добави още той.
" Работихме по това България да придобие подготовка и качества да прави поправки на избрани детайли от тези самолети. При следващи поправки ще имаме потенциала те да се правят от българската промишленост, т.е. държавни и частни компании, които занапред ще се избират. Ще имаме опцията да развиваме водачи и инженерен състав ", сподели още министърът. Това точно е индустриалното съдействие – български компании да правят ремонтите. По този метод оборотите ще остават в България. Ако през годините успеем да развием този бранш като конкурентен по повод цени и качество, ще може да участваме в процедури ", изясни Караниколов. Той беше безапелационен, че няма спор с Красимир Каракачанов във връзка с ремонта на самолетите Су-25.

В отговор на въпрос за така наречен Наредба за горивата, икономическият министър посочи, че тя влиза в действие на 29 юли. Наредбата влиза в действие, само че има тримесечен период за привеждане в нужда, сподели той. Караниколов заяви също по този начин, че в четвъртък – петък следва среща за уточняване на последни (нови) промени и в закона за горивата, след което ще бъде възложен за публично разискване за съблюдаване на тримесечен период до влизането му пред министерски съвет. Караниколов дефинира срокът от 6 месеца за наредбата като „ доста потребен “ за постигането на схващане сред дребните и огромните притежатели на бензиностанции и изрази вяра за ново реализиране на компромис.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР