Състезание по нареждане на пъзели се състоя за първи път

...
Състезание по нареждане на пъзели се състоя за първи път
Коментари Харесай

Пандите - най-бързи в първата за Асеновград надпревара по редене на пъзел

Състезание по разпореждане на пъзели се състоя за първи път в Асеновград. Пет тима, формирани от по няколко участници, се надпреварваха кой най-бързо ще подреди своята картина. Пъзелите за всеки отбор съдържаха по 1 000 елементи, времето за сглобяване бе в границите на към четири часа, а посредством чоп дефинира кой каква картина ще подрежда. Интересни бяха и имената, които тимовете си избраха - " Рогатите ", " Пчеличките ", " Пъзльовците ", " Червените орли " и " Пандите ". Наградата за първенеца представляваше сумата от събраните такси за присъединяване.
Най-пъргав се оказа тим " Пандите ", който съумя да подреди 1 000 елементи на пъзел " Африка " за малко повече от три часа. Специално за концепцията на посетители в Асеновград дойде и ученичка от София. Пъзелите бяха с друга компликация, само че всички тимове сложиха финалната част в границите на контролното време от четири часа. " Възнамеряваме за идващото издание на надпреварата те да бъдат идентични за всички ", изясни за Actualno.com Миа Сердарева, която е част от уредниците. Тя добави, че задачата на първото пъзел-състезание в Асеновград бе да се провежда едно ексцентрично развлечение в града и по този начин да се провокира интереса към към този момент позабравеното занимателно занятие.
Миа счита, че единствено по себе си, реденето на пъзел носи доста страсти, заедност и предизвика хората да не помнят джаджите си и да ги накара да поддържат връзка същински. " Идеята е да събудим детето в себе си ", уточни в умозаключение Сердарева. Инициативата за съревнование по разпореждане на пъзели е на Центъра за локални начинания и развиване в града и задачата е тя да се трансформира в традиция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР