Състезание между майстори на традиционни гозби под мотото Беленска трапеза

...
Състезание между майстори на традиционни гозби под мотото Беленска трапеза
Коментари Харесай

Община Белене организира кулинарно състезание

Състезание сред майстори на обичайни гозби под мотото " Беленска софра " се приготвя в плевенската община Белене, оповестиха уредниците.


Очаква се идната събота - 30 юни, от 17.00 часа, сръчни домакини от общинския център и околните села да покажат разнородни ястия от локалната кухня, приготвени съгласно традицията. В кулинарния празник ще взе участие майсторът-готвач Иван Звездев. В съботния ден феновете на риболова ще могат да тестват шанса си в съревнование за улов на риба, което ще стартира от 8.00 часа. Привечер - от 18.00 часа, е началото на концерта " Дунав пее и играе ", в който ще се изявят самодейни сформира от района.

Всички събития ще бъдат в парковата зона пред Посетителския център на Природен парк " Персина ".

Тези прояви са в границите на Третия фестивал на река Дунав, който се провежда от община Белене и се посвещава на Международния ден на река Дунав - 29 юни, разясни кметът на общината Милен Дулев. По думите му това е реверанс и признателност на хората от този край към огромната река.

Празникът е мотив те дружно да посрещнат и първото Юлско утро. Подготовката ще стартира вечерта на 30 юни от 21.00 часа с огромен рок концерт, в който за декларирали присъединяване групите " Бандата на Пецата ", " ПО-РОК " и " Soda acoustic ".

В програмата на Дунавския фестивал в Белене не са забравени децата. За тях на 29 юни /петък/ са проведени занимания под мотото " Дунавски детски свят " от 10.30 часа. В петъчния ден от 9.00 часа ще тръгне велопоход до местността " Лимана ".

Част от фестивалните прояви получават финансова поддръжка по план LENA на Програма за Транснационално съдействие " Дунав ", сподели кметът Дулев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР