СЪСТАВКИ: 1 кг зеле 800 г мляно месо 500 г картофи 3 лука 5

...
СЪСТАВКИ: 1 кг зеле
800 г мляно месо
500 г картофи
3 лука
5
Коментари Харесай

Как да приготвим зелева запеканка на фурна

СЪСТАВКИ:

1 кг зеле
800 г мляно месо
500 г картофи

3 лука
5 яйца

120 мл мляко
200 грама заквасена сметана

сол
черен пипер

ПРИГОТВЯНЕ:

1. Първо махнете най-горните листове от зеле и ги сложете във водата, когато водата заври, сложете цялото зеле и изчакайте, до момента в който листата ще стартират да се разделят. Варете листа за още 2 минути, след което можете да ги извадите и да ги охладите.

2. След това изрежете твърди елементи с зелеви листа. Обелете и нарежете лука, запържете го, до момента в който стане транспарантен.

3. След това прибавете кайма към лука и оставете да се пържат на слаб огън.

4. Обелете и настържете картофи на огромно ренде, прибавете към кайма, посолете и прибавете черен пипер – пълнежът е подготвен, остава единствено да смесите всичко.

5. В обособена купа смесете мляко с яйца

6. Сложете зелеви листа на дъното в тавичка за печене, от горната страна сложете половин заряд и го полейте с мляко и яйце. Направете втория пласт в същата поредност и покрийте всичко с зелеви листа.

Накрая сложете във загрята фурната до 180 градуса, намажете запеканка със заквасена сметана и сложете да се пече за 40 минути.

Запечено зеле с яйце, кайма и картофи – това е доста вкусно, несъмнено би трябвало да го опитате! Ястието е идеално за фамилни и другарски срещи.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР