Съставът на САЩ спечели с 5:0 срещу Полша и се

...
Съставът на САЩ спечели с 5:0 срещу Полша и се
Коментари Харесай

САЩ се класира за финала на Юнайтед Къп

Съставът на Съединени американски щати завоюва с 5:0 против Полша и се класира за финала на шампионата по тенис за смесени тимове " Юнайтед Къп " в Сидни (Австралия) с награден фонд 15 милиона $.

Американците поведоха с 2:0 победи след първия ден през вчерашния ден, а през днешния ден реализираха нови три триумфа.

В мъжкия сингъл Тейлър Фриц завоюва против Хуберт Хуркач със 7:6(5), 7:6(5) за 1:47 часа.

В дуела нямаше нито един пробив. И в двата тайбрека Хуркач повеждаше с 5:4, само че Фриц печелеше идващите три точки и по този начин стигна до триумфа.

" Беше ужасно да спечелим през днешния ден, с цел да стигнем до финала. Не се съмнявах, че даже в случай че изгубя, останалата част от тима ще се оправи ", сподели Фриц.

" Но аз съм играл доста с тима на Съединени американски щати. Мисля, че този път е голямо преимущество да имаме девойки в отбора, тъй като това прави целия тим доста по-силен. Много съм разчувствуван, че сме на край и мисля, че бяхме любимци през цялата седмица ", добави той.

След това Мадисън Кийс победи Магда Линет с 6:4, 6:2, с цел да направи 4:0 за Съединени американски щати, преди Фриц и Джесика Пегула да завоюват на смесени двойки против Лукаш Кубот и Алисия Росолска с 6:7(5), 6:4, 10:6.

Италия води в другия полуфинал против Гърция с 2:0, откакто Мартина Тревизан и Лоренцо Музети завоюваха мачовете си в петък. Матео Беретини може да обезпечи на отбора място на финала с победа над Стефанос Циципас по-късно през днешния ден.

Финалът на шампионата в Сидни е в неделя.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР