Съставът на Доброволното формирование към Община Варна, което се включва

...
Съставът на Доброволното формирование към Община Варна, което се включва
Коментари Харесай

Лекар, психолог и капитан сред доброволците към Община Варна

Съставът на Доброволното формирование към Община Варна, което се включва в помощ на популацията при разнообразни спешни и бедствени обстановки, е извънредно разнороден като възраст и специалности. В екипа към този момента влизат 5 дами и 31 мъже на възраст от 18 до 61 години. Сред тях има доктор, психолог, капитан, компютърни експерт, занаятчии и други.

Извън работата им ги сплотява любовта към доброволческата работа и желанието да оказват помощ. Това разкри ръководителят на формированието Руси Русев, който към този момент няколко години извършва тази служба.

Самият той близо 8 – 9 години като доброволец, а неотдавна към този момент е и в редиците на Регионалната дирекция по пожарна сигурност и отбрана на популацията. Заедно с сътрудниците си от формированието показа техниката с която разполагат и насочи приветствие във връзка днешния Международен ден на доброволеца, съобщи кореспондент на Moreto.net.

“Който желае да стане доброволец, би трябвало да си подаде заявление с няколко изискуеми документи. Следва асортимент на документи и записване, а след това и образование по първи пожарникарски модул. Ако някои хора се двоумят, да се запишат, да минат образованията, да видят дали е за тях и в случай че се усещат добре да не престават самоуверено напред.

Обучението постоянно стартира с първичен модул, което в този момент е една седмица. Всяка година се надгражда няколко пъти в годината тематични квалификации за работа с избрана техника, за дейности при избрани обстановки “, сподели Руси Русев.

Работата на доброволците участва в Закона за отбрана при бедствия. Работодателите са длъжни да освобождават членове на формированието при потребност. Плаща им се ставка, когато са извикани, изясни Жоро Георгиев.

Трима души от формированието ще бъдат наградени с парична сума от 500 лв. от името на кмета за активността им и помощта, оказана на популацията в община Карлово след наводнението през септември.

Във всяка от общините в региона има непринудено формирование като щатът съвсем на всички места е напълнен на 50%. Изключение прави община Дългопол, където са попълнени всички 15 места.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР