Състав на Върховния административен съд (ВАС) остави в сила решението

...
Състав на Върховния административен съд (ВАС) остави в сила решението
Коментари Харесай

Съдът не призна на последна инстанция резултата от местните избори в Димитровград

Състав на Върховния административен съд (ВАС) остави в действие решението на Хасковския административен съд, с което се афишират за недействителни резултатите от изборите за общински съветници в община Димитровград на 29 октомври 2023 година, и връща книжата в Общинската изборна комисия (ОИК) –Димитровград за оповестяване на действителните резултати.

Това оповестиха от Съдебната палата в Хасково.

Делото бе формирано по тъжба на Коалиция " България на районите ". Административният съд в Хасково разпореди наново преброяване в пет секции. То сподели, че ищците имат нужните им гласове за мандат в Общинския съвет, което пък лишава от един получен мандат коалиция " Българска социалистическа партия за България ".

Да, разбрах за излязлото решение на Върховен административен съд, само че не сме получили публично документа, разяснява за Българска телеграфна агенция ръководителят на ОИК Димитър Гавазов. Когато това стане, ще се съберем за взимане на решение, като посоката е, която казвате - пренареждане на мандатите в органа на локалното самоуправление, добави Гавазов.

Източник Българска телеграфна агенция

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР