Състав на Софийски апелативен съд се е произнесъл с присъда

...
Състав на Софийски апелативен съд се е произнесъл с присъда
Коментари Харесай

Шест месеца пробация за управителка на фонадации, точила евросредства

Състав на Софийски апелативен съд се е произнесъл с присъда по наказателно произвеждане по отношение на А.И., с която я признава за отговорна за потребление не по предопределение на финансови средства по европрограма, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

През интервала 2005 година –2006 година подсъдимата И. била шеф на две фондации – „ А.У.Р.” и „ Ф. “. Въпросните юридически лица с нестопанска цел имали подписани контракти с Центъра за развиване на човешки запаси – Министерство на образованието на Република България, за разпределяне на финансова помощ по Европейска стратегия за професионално обучение и образование „ Леонардо да Винчи “ и от фонд „ Европейски просветителни стратегии “, предоставени от Европейски Съюз на българската страна.

16-годишен юноша на пробация изпочупи надгробни плочи

По единия план „ Усвояване на френския опит в саниране на жилищни здания “ сумата на финансирането била 41 360 евро. Като реализатор по него тя се задължавала да провежда в гр. Париж придобиване на спомагателна подготовка и практическо образование на строителни служащи. Това включвало обезпечаване и финансиране на превоз, местоживеене, образователно-практическа активност, осъществяване на езиков курс и културна подготовка, погашение на дневни разноски и обезпечаване против злополуки при пътуването.

Финансовата помощ по другия план „ Практическо образование в новаторски способи в установяването на компютърни системи за сигурност “ била в размер 41 360 евро. В осъществяване следвало да се провежда в гр. Атина, Гърция, придобиване на спомагателна подготовка и практическо образование на двадесет служащи в новаторски способи в установяването на компютърни системи за сигурност, а точно – обезпечаване и финансиране на превоз, местоживеене, образователно-практическа активност, осъществяване на езиков курс и културна подготовка, погашение на дневни разноски и обезпечаване против злополуки при пътуването.

Начинът на погашение на сумите по двата плана бил подобен - в началото (авансово) в размер 60 % и след даване на финален отчет останалите 40% от общата стойност. Самоучастието на фондациите било в размер на по 4 000 евро по всеки план.

Пробация за мъж, живял с малолетна в Рила

А.И. е била предадена на съд с обвинителен акт на Софийска градска прокуратура за длъжностно заграбване в изключително огромни размери, като била оправдана от първоинстанционния съд. Софийският апелативен съд е преквалифицирал осъщественото от обвинената действие в потребление не по предопределение на финансови средства, получени от фондове, принадлежащи на Европейския съюз, а точно за сумата в общ размер 49 520.44 евро – закононарушение по член 254б, алинея 1 от Наказателен кодекс. От доказателствата по делото е видно, че отпуснатите средства не са били употребявани от подсъдимата за потребностите на плановете. На А.И. е наложено наказване „ пробация “ за период от шест месеца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР