Състав на Окръжния съд в Хасково взе мярка за неотклонение

...
Състав на Окръжния съд в Хасково взе мярка за неотклонение
Коментари Харесай

Оставиха в ареста 17-годишната, намушкала с нож баба си

Състав на Окръжния съд в Хасково взе мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на 17-годишна госпожица, направила опит съзнателно да умъртви 83-годишната си баба, оповестиха от Съдебната палата. Заседанието по делото бе закрито. 

Престъплението, чиято хипотетична авторка е Е.К., е от 24 август вечерта, когато жертвата бе открита в безпомощно положение в дома ѝ. Словесен спор сред внучка и баба минал във физическа разпра, като Е.К. нанесла няколко удара с нож в тялото на потърпевшата жена, след което избягала. След обзор от парамедици потърпевшата била отведена за лекуване в болнично заведение в Пловдив.

В хода на оперативно-издирвателните дейности криминалистите открили, че причинител на действието е внучката, която признала в наличието на контрольор от Детска педагогическа стая стореното от нея и описала механизма на осъщественото. Макар и малолетна, предполагаемата извършителка е разбирала свойството и смисъла на деянието и е могла да управлява постъпките си, счита прокуратурата, която изиска най-тежката мярка за процесуална насила. 

Налице са отрицателни характеристични данни във връзка с Е.К., счита съдът. Според магистратите също така са налице голям брой пострадвания проникващи в коремната и гръдната област на потърпевшата, които са били в положение да причинят гибел, предотвратена единствено след намесата на медицинския екип.

Определението на съда предстои на обжалване и митинг пред Апелативен съд – Пловдив. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР