Състав на Девненския районен съд определи най-тежката мярка за неотклонение

...
Състав на Девненския районен съд определи най-тежката мярка за неотклонение
Коментари Харесай

Оставиха в ареста 53-годишен мъж Девня, заловен при мащабната акция срещу детската порнография

Състав на Девненския областен съд дефинира най-тежката мярка за неотклонение - „ задържане под стража “, за 53-годишен мъж, притеглен към наказателна отговорност за разпространяване на нецензурен материали, за основаването на които са употребявани лица ненавършили 18 години, което е осъществявано като продължавано закононарушение.

Н.И. е един от арестуваните при огромната интервенция, провела се в няколко града в страната, с присъединяване на Прокуратурата на Република България, Националната следствена работа и ГДБОП, при която беше разкрита мрежа за разпространяването на нецензурен материали с присъединяване на деца.

При осъществените претърсвания, в дома на мъжа са открити и конфискувани голям брой електронни устройства и носители на информация – таблети, компютри, телефони, флаш-памети, съдържащи подиуми на полово принуждение с деца сред 2 и 10 години. Установено е, че мъжът ги е споделял и разпространявал.

На 18 ноември 53-годишният мъж е упрекнат за закононарушение по член 159, алинея 4, т. 1, по отношение на алинея 2, по отношение на член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс и е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия случая прокурор от Териториално поделение – Девня при Районна прокуратура – Варна с оглед довеждането му пред съда за установяване на мярка за неотклонение. След като настояването на прокурора беше почетено, Н.И. остава в ареста.

Определението на Районен съд – Девня предстои на обжалване пред Окръжния съд във Варна.

Освен това Н.И. е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по член 339, алинея 1 от Наказателен кодекс, защото по време на претърсването в дома му са открити и конфискувани муниции, за които той нямал съответно позволение.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР