Същото било и за газа Кирил Петков успокои всички бизнес

...
Същото било и за газа Кирил Петков успокои всички бизнес
Коментари Харесай

Петков успокои: Бизнесът да чака по-ниски сметки за ток през февруари като компенсация за декември

Същото било и за газа
Кирил Петков успокои всички бизнес и битови консуматори, които са имали високи сметки за ток.

„ Сметките на битовите консуматори са под мораториум. Те не са били вдигнати и няма да се вдигнат, до момента в който мораториумът е там, където е “, сподели той при започване на Министерския съвет. Заяви, че цените са на база на предишното лято и че работят старателно, „ когато махнем мораториума да няма сериозен скок “.

Петков даде обещание по-ниски цени на бизнеса, само че чак в сметките, които ще дойдат февруари.

Той уточни, че е имало обезщетения със 110 лева за ноември, 130 лева за декември и е комплициран таван до 250 лева, според от пазарните цени за януари. „ С други думи – сметките, които получихте в този момент за месец декември са високи до такова равнище, че те ще бъдат обезщетени в идната сметка на бизнеса. Очаквайте понижаване на сметките за електрическа енергия за месец януари, които ще получите през февруари като част от компенсацията, която ще видите ще бъде и за декември. Да се успокоят всички, че цените, които ще заплащат за ток, ще бъдат понижени в идната им сметка “.

Петков разяснява, че същото било и при газа – има помощи и по-ниските сметки ще са за януари. Премиерът похвали Министерството на здравеопазването за проекта за справяне с пандемията другояче „ до момента доста области да бяха затворени, само че ние следим сериозните равнища, а не цифрите на заболеваемост. Мерките остават меки “.

По тематиката с РСМ и идното междуправителствено съвещание на 25-ти януари, той сподели, че имало редица тематики да се наваксат - влакова линия, по-бързо пътешестване с кола, полети, културен календар, просветителните стратегии и заключи, че ще се направи действителен проект за достижения през идващите 6 месеца
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР