Също така е препоръчва да видите рано слънцето.Днес, 21 декември,

...
Също така е препоръчва да видите рано слънцето.Днес, 21 декември,
Коментари Харесай

В 17 часа и 59 минути посрещаме астрономическата зима

Също по този начин е предлага да видите рано слънцето.

Днес, 21 декември, ще посрещнем астрономическата зима. Това ще стане в 17 часа и 59 минути.

Тогава, съгласно астрономите, ще настъпи тъй наречените зимно слънцестоене. Тогава ще е и най-краткият ден на годината и най-дългата нощ. Продължителността му е 9 ч. и 3 мин. Слънцето изгрява в 7 часа и 53 минути и залязва в 16 часа 56 минути. За към 3 дни слънцето изгрява все в една точка. 

След него денят стартира да нараства, до момента в който се изравни с нощта, което става на пролетното равноденствие, напомня tvn.bg.

Това за актуалните хора е един от най-парадоксалните моменти през цялата година, само че за античните този преход е бил много трагичен. Тъмнината тържествува над всичко живо и по време на нейния успех настава светлина и от този миг денят стартира да нараства. Слънцето се “ражда ” за нов живот, за новата година и дружно с това се обезпечава живота освен на царя – сановник, само че и на целия социум.

Много от културите по света и съвсем всички езически религии почитат слънцестоенията и равноденствията като моменти с изключително значение. Тогава се устройват едни от главните календарни фестивали и се правят значими обреди, свързани най-много със земеделието и плодородието.

В деня на зимното слънцестоене се предлага да се въздържате от шумни тържества, банкет на алкохол, нездравословни и мазни храни. Астролозите също предлагат да не бъдете алчни, само че и да изплатите всичките си задължения, преди зимното слънцестоене.

Отделно място в най-краткия ден от годината е отделено за разчистване на къщата. Астролозите поучават да не посрещате този ден в замърсен дом, в противоположен случай проблемите ще преследват през цяла година. Време е да се отървете от остарели, счупени и ненужни неща. Същото се отнася и за връзките с хора, с които общуването не с наслада.

Освен това в този ден те поучават да облечете коледното дърво, като изберете играчки, които въплъщават вашите фантазии. Късметите също няма да ви навредят.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР