Същият крак на времето е необикновен. Конгресът се връща на

...
Същият крак на времето е необикновен. Конгресът се връща на
Коментари Харесай

Критично време: Конгресът започва 2024 г., гледайки потенциално спиране

Същият крайник на времето е невероятен. Конгресът се връща на сесия тази седмица след дълга почивка – доста по-дълга за Камарата, в сравнение с за Сената. А законодателите са изправени пред неотложно прекъсване до края на идната седмица.

Това е идеалният метод да поставите началото на 2024 година в Конгреса. Флирт със затваряне в първите дни въплъщава това, което може да бъде 2024 година на Капитолийския рид.

Въпреки това, президентът Байдън и двупартийните, двукамарни водачи преди малко изковаха съглашение за „ горна линия “ за всички дискреционни разноски за остатъка от фискалната 2024 г. 

Това не е сметка. Това не е „ продължаваща резолюция “, промеждутъчен законопроект, който да поддържа държавното управление на повърхността.

Конгресът е изправен пред неотложно затваряне до края на идната седмица. (Джабин Ботсфорд/The Washington Post)

Но това е начало. И има доста какво да се направи, с цел да се избегне затварянето на държавното управление единствено за няколко дни.

Тъй като 2024 година е година на избори – и както Камарата, по този начин и Сенатът се управляват от тесни болшинства – може да приключи със разногласия по отношение на повторното броене на изборите и узаконяването на надпреварите в Камарата и Сената, до момента в който вземат решение коя партия управлява всеки орган насочвайки се към 2025 година Това да не приказваме за вероятни диспути за това кой е спечелил президентските избори. Естествено, това може да докара до още един набор от провокации в Камарата на представителите и Сената на 6 януари 2025 година, с цел да се реши кой да се насочи към 1600 Pennsylvania, Ave. 

Така че идващите 12 месеца ще бъдат луди в Конгреса. Надяваме се, че всички са имали приятна почивка.

Ако Конгресът се бори да финансира държавното управление, може да си представим сюжет, при който законодателите са хвърлени във Вашингтон в продължение на седмици – но 10-те седмици повече през есента. Това включваше игра със затварянето на държавното управление през октомври, детронирането на някогашния ръководител на Камарата на представителите Кевин Маккарти, R-Калифорния, и епична, междуособна борба на Републиканската партия, преди Камарата най-сетне да избере ръководителя на Камарата Майк Джонсън, R-La.

Консервативната секта на свободата на Дома на представителите поведе протест против съглашението на ръководителя Майк Джонсън, R-La., и водача на болшинството в Сената Чък Шумър в неделя вечерта. (J. Scott Applewhite)

Не имаме вяра има някаква непосредствена опасност за хващането на чукчето от Джонсън. Но откакто (и ако) законодателите преминат през крайния период за финансиране 19 януари, това единствено краткотрайно гаси фискалните пламъци. Има още един краен период на 2 февруари. Планирано е Камарата да не заседава през седмицата на 21 януари. След това още веднъж за три седмици. След това отвън сесията седмиците на 18 февруари и 25 февруари. Това е последвано от три седмици във Вашингтон при започване на март. След това в края на март и първата седмица на април.

Криза със затварянето на държавното управление може да разбие графика на Конгреса. Същото се отнася и за напъните за прогрес в проект за справяне със сигурността на границите и финансиране на Украйна и Израел.

Републиканците в Камарата на представителите са фокусирани и върху други неща. Те чакат импийчмънт на президента Байдън, импийчмънт на министъра на вътрешната сигурност Алехандро Майоркас и цитиране на Хънтър Байдън в пренебрежение към Конгреса. Задайте няколко съществени, двупартийни въпроса за какво министърът на защитата Лойд Остин и Пентагонът явно не са уведомили никого, че е бил приет в болница, и ще имате зашеметяващо количество законодателен и политически трафик на Капитолийския рид.

Всичко това зависи от решенията на основни играчи. Независимо дали договарят. Независимо дали се спъват. Дали създават законодателни чудеса. Успехът и неуспехът са квинтесенцията на Конгреса. И по този начин, ето къс обзор на някои числа, които да наблюдавате през 2024 година – и какво може да значи това за 2025 г. 

Републиканците в Камарата на представителите преглеждат импийчмънт на президента Байдън (Ал Драго)

Да стартираме с Говорителя.

Близкото бъдеще на Джонсън наподобява несъмнено. Но в случай че Джонсън се поколебае? Или в случай че Републиканската партия загуби болшинството през есента? Остава ли Джонсън? Предсказването на евентуален правоприемник на Джонсън може да бъде също толкоз предизвикателно, колкото беше и прогнозирането на възхода на представителя на власт. Председателят на републиканската конференция в Камарата на представителите Елиз Стефаник, R-N.Y., е единственият сегашен член на управлението на Републиканската партия, който излезе незасегнат от борбата за чукчето тази есен.

Редовите републиканци отхвърлиха както водача на болшинството в Камарата на представителите Стив Скализ, R-La., по този начин и камшика на болшинството в Камарата на представителите Том Емър, R-Minn., за ръководители през октомври. Стефаник щеше ли да бъде в микса? Също по този начин е допустимо президентът Тръмп да обмисли Стефаник като собствен съотборник тази година.

Разбира се, че Джонсън може да е добре. Това сигурно е по този начин, в случай че Републиканската партия държи Камарата, Джонсън успокоява буйните консерватори и показва забележителна дарба за набиране на средства.

Джонсън също се харесва повече от Кевин Маккарти.

Кукусът на свободата още веднъж притегля светлината на прожекторите. Обърнете внимание на представителя Чип Рой, R-Тексас, и новия водач на фракцията на свободата, представителя Боб Гуд, R-Va.

Бившият конгресмен Кевин Маккарти беше свален от поста ръководител на Камарата през есента на 2023 година (Кент Нишимура)

Председателят на правосъдната комисия на Камарата на представителите Джим Джордан, R-Охайо, и ръководителят на Надзорната комисия Джеймс Comer, R-Ky., също следи мечка. Какво вършат с импийчмънта? И в случай че не импийчмират, дали това дуо просто вдигаше доста звук?

Лидерът на малцинството в Камарата на представителите Хаким Джефрис, D-N.Y., може доста добре да бъде ръководител на Камарата на представителите по това време идната година, в случай че демократите правят отстъпка контрола. Но Джефрис стартира да вижда някои пукнатини в своята група сред прогресивни, пропалестински демократи и други, които се причисляват към Израел. Как Джефрис се бори с тези разделения ще тества неговите лидерски умения.

Друго име, което да държите под око: конгресменът Сюзан ДелБене, D-Wash. Тя ръководи Комитета за акцията на Демократичния Конгрес (DCCC). DelBene ще завоюва доста, в случай че демократите проведат положителни съревнования и поемат контрола над Камарата.

Гледайте също конгресмен Джон Дуарте, R-Калифорния. Той е един от най-уязвимите републиканци, изправени пред преизбиране тази есен, печелейки победа през 2022 година в регион, ръководен от президента Байдън.

Представител Дон Бейкън, R-Neb., също е един от най-двупартийните членове на Конгреса. Но президентът Байдън завоюва един от електоралните гласове в окръг Бейкън през 2020 година с помощта на системата за съразмерно систематизиране на Небраска.

Лидерът на малцинството в Камарата на демократите Хаким Джефрис стартира да вижда някои пукнатини в своята секта сред прогресивни, пропалестински демократи и други, които се причисляват към Израел. (Кевин Дич)

В Сенат, възможностите сигурно са в интерес на републиканците да извърнат Сената. Демократите пазят прекалено много места в суинг щатите. Републиканците са изправени пред преизбиране в щати, които към този момент са рубинено червени. Дали обаче водачът на малцинството в Сената Мич Макконъл, R-Ky., ще се върне като най-хубавия републиканец – или в болшинството, или в малцинството? Макконъл се сблъска с лидерско предизвикателство в края на 2022 година от сенатор Рик Скот, R-Fla. Нивото на неприязън сред някогашния президент Тръмп и Макконъл е осезаемо. Може ли втори мандат за някогашния президент Тръмп да анулира Макконъл като водач – макар че републиканецът от Кентъки е най-дълго управлявалият партиен водач в историята?

Също по този начин Макконъл претърпя няколко страха за здравето си през 2023 година Някои републиканци може да упорстват Макконъл да се отдръпна, в случай че страда от спомагателни здравословни проблеми.

Разбира се, Макконъл може да получи заем, в случай че Републиканската партия завоюва Сената.

Това ни води до сенатор Стив Дейнс, R-Монтан. Daines ръководи Националния републикански сенаторски комитет (NRSC). Той ще завоюва овации, в случай че републиканците завоюват Сената – макар че това е лесна карта за Републиканската партия. Плюс това Дейнс и Макконъл се пробваха да привлекат повече „ избираеми “ републиканци тази година. Макконъл приказва обстойно и нашироко за това по какъв начин „ качеството на претендента “ подкопава възможностите на Републиканската партия да завоюва Сената през 2022 година

Въпреки това, не подценявайте възможностите републиканците в Сената да провалят това, което може да се окаже несполучливо тази есен. Републиканците в Сената сигурно са откраднали проваляне от челюстите на успеха през 2022, 2020 и 2010 година Ето за какво може да има пъкъл, в случай че републиканците не завоюват контрола в Сената. Някои републиканци ще гледат непосредствено на Макконъл и Дейнс.

Като ръководител на Националния републикански сенаторски комитет (NRSC), Дейнс работи за наемането на повече „ избираеми “ републиканци тази година. (Том Уилямс)

Сен. Джо Манчин, D-W.V., се пенсионира. Но Манчин евентуално ще бъде централен във всички борби за разноски или друго значимо законодателство по време на мандата му. Все още се шуми дали Манчин може да се кандидатира като самостоятелна или трета страна за президент.

Също по този начин се обръща внимание на сенатор Кирстен Синема, I-Ariz. Синема е централен състезател в договарянията за гранична сигурност. Тя възмути някои либерали, че работят като центрист и изоставят Демократическата партия. Ако Синема се кандидатира и завоюва преизбирането и републиканците извърнат Сената, потърсете Републиканската партия да я ухажва, с цел да стане част от тяхното бъдещо болшинство.

2023 беше ужасна за Капитолийския рид. 2024 година може даже да бъде по-ужасна. След това има 2025 година Конгресът сложи тавана на дълга до началото на идната година. Удостоверяването на президентските избори от Конгреса също пада на 6 януари 2025 г. 

Sen. Джо Манчин, D-W.V., сподели, че няма да се кандидатира за преизбиране през 2024 година (Getty Images)

Таванът на дълга и удостоверяването на резултатите от Избирателната гилдия може да са единствените огромни проблеми, с които Конгресът няма да се постанова да се борите през 2024 г. 

Както споделих, уповавам се, че сте се насладили на почивката си.

Може би през идващите няколко години.

В момента Чад Перграм служи като старши сътрудник в Конгреса за FOX News Channel (FNC). Той се причисли към мрежата през септември 2007 година и е основан във Вашингтон, окръг Колумбия

Източник: foxnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР