Съществуват по-важни елементи, държащи Шенген настрана, като той не се

...
Съществуват по-важни елементи, държащи Шенген настрана, като той не се
Коментари Харесай

Мариян Събев: Малка е вероятността и другият брат Галев да е в България

Съществуват по-важни детайли, държащи Шенген настрани , като той не се отдалечава, само че и не подхващаме кой знае какви дейности за приближаването към него, разяснява анализаторът в стратегия „ Сигурност “ на Центъра за проучване на демокрацията Мариян Събев за „ БНР “. Той счита, че всичко е въпрос на потенциал и цели .

Експертът разяснява и новината за. Според него той е засечен вследствие на това, че е умрял и че единствено може да се спекулира за това дали Министерството на вътрешните работи щеше да разпознае наличието му у нас, в случай че това не се беше случило. По думите му няма оперативни данни дали и различен път е бил в страната.

Събев посочи, че все още има доста малко информация , като добави, че се е натрупала появяването на доста позабравени през миналите десетина години лица – от ъндърграуда, някогашни барети или хора, които са свързани със структурите на вътрешното министерство. По думите му от към месец те са почнали да се появяват в полезрението на обществото и има струпване на условия, които не могат да се одобряват като чиста случайност . Специалистът не изключва връзки сред случилото се у нас и това в ЮАР преди броени дни. Той намира за забавно какво ще покаже следствието и допуска, че до седмица ще има някакви отговори .

Преминаването на индивид в страната не би трябвало да бъде чак толкоз огромна изненада, разяснява Събев и посочи, че такива лица доста рядко биват задържани на границата . Според него прекосяването през зелена граница е една от опциите, само че не е най-вероятното да е минал с група мигранти. Подобно лице би основало повече проблеми за групата.

Промяната сега може да докара и засичането и на другия брат Галев , сподели Събев. Той допуска, че е дребна вероятността и той да е в страната в този момент или в случай че е бил тук, към този момент е напуснал. Събев чака рапортуване, „ което ще се случи под една или друга форма “ . По негови думи някой ще би трябвало да поеме отговорност за протичащото се.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР