Съществуването на професията преводач вече е сериозно застрашено след появата

...
Съществуването на професията преводач вече е сериозно застрашено след появата
Коментари Харесай

Google Translate вече превежда в реално време

Съществуването на специалността преводач към този момент е съществено застрашено след появяването на новата функционалност на Гугъл Translate, работеща в режим на превод на човешка тирада в действително време. Подобно изобретение отстранява езиковите бариери, до момента в който слушате лекции, изявления на политици или културни дейци.

Новата функционалност на Гугъл Translate се основава на потреблението на подготвен изкуствен интелект, който сега към момента е в изпитателен стадий. Използването на новата функционалност на Гугъл Translate е лимитирано от две условия: надеждна високоскоростна интернет връзка, заради обработката на всички данни на сървърите на Гугъл и работа посредством микрофон.

Второто изискване е въведено, с цел да се запазят комерсиалните права и да се ограничи потреблението на нови благоприятни условия в превода на лицензирани артикули, като да вземем за пример филми. Алгоритъмът на Гугъл Translate се основава на сравняване на думи, като се вземе поради общият подтекст, като се вземе поради интонацията и се употребяват препинателните знаци.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР