Съществува теория, която свързва кръвната група с особеностите на психиката

...
Съществува теория, която свързва кръвната група с особеностите на психиката
Коментари Харесай

Няма Кой Да Ти Каже! Кръвната Ни Група Определя Нашето Бъдеще! Ако Случайно Си От Тази Те Чакат Огромни Събития!

Съществува доктрина, която свързва кръвната група с особеностите на душeвността на индивида. Тази доктрина е развивана на основата на продължителни наблюдения на държанието и психическите особености на хората с разнообразни кръвни групи. Някои учени считат, че кръвните групи са се развивали у индивида през еволюцията по едно и също време с промените на преобладаващите особености на неговата душeвност и мислене.

Особено свято имат вяра в това, че характерността на индивида се дефинира от кръвната група, в най-развитата в механически проект страна – Япония. Много японци се управляват от кръвната група при запознанства за оценка на евентуалния темперамент на връзките в вероятност.

Един от главните последователи на теорията за връзката на кръвната група с особеностите на характера е Тошитака Номи, създател на книгата „ Ти си твоята кръвна група “, продадена в голям тираж в Япония. Според кръвната група неговата доктрина отнася индивида към четири вида – ловджия (група 0), фермер (група А), бродяга (група В) и мистерия (група АВ).

Твоята група

„ Ловецът “ е човек с кръвна група 0. За този вид са присъщи мощ, автономия, храброст, вътрешен глас и оптимизъм. Наличието на тази кръвна група подразбира здрав дух, активност, амбициозност, увереност и други качества, присъщи за водача.

Този вид хора имат потребност от храна с високо наличие на белтъци, без които не могат да устоят тежки натоварвания. А без интензивна физическа активност те падат духом. Към „ ловците “ се отнасят американският президент Роналд Рейгън, мафиотът Ал Капоне и кралица Елизабет II.

„ Фермерът “ (група А) е добре квалифициран за стресовите обстановки, с които е кондензиран градският живот. Тези хора имат някои особености и черти на характера, които им разрешават да се вписват добре във всяка компания и да се усещат като риба във вода, когато поддържат връзка с всеки човек. Те са прецизни, дисциплинирани, почитат законите. Кръвна група А са имали американските президенти Ричард Никсън и Джими Картър.

Хората с кръвна група В се отнасят към вида „ номади “. Както следва от названието, те са подготвени за всевъзможни непредвидени условия и зараждащи проблеми. Много изобретателни и имат висока умствена интензивност. Носителите на група В са добре уравновесени психически и не са склонни да провокират несъгласия.

Интересен е фактът, че кръвна група 0 имат единствено 9% от цялото население на Съединени американски щати, само че към 30-40% от милионерите, които независимо са постигнали триумф.

Типът „ мистерия “ (група АВ) се е поучил вследствие на съвместяване на раздразнителните и чувствителни „ фермери “ с по-търпеливите и устойчиви „ номади “. В резултат се е образувала натура, стремяща се да реализира доста. Хората с група АВ елементарно печелят известност и постоянно са в центъра на вниманието.

Но без значение от оказваното внимание, хората загадки постоянно показват безразличие и равнодушие към него. Те рядко се причисляват към групи или някакви партии. В историята има доста известни персони с кръвна група АВ. Джон Кенеди и Мерилин Монро също са измежду тях.

Всичко е доста по-сложно

Разбира се, когато приказваме за кръвната група, нормално подразбираме кръвните групи в системата АВО и Rh (резус). Но в действителност нещата са доста по-сложни – кръвните групи на индивида са доста повече. Открити са 29 системи антигени (с общо от повече 200 антигени), по които може да се дефинира кръвната група на индивида. Това приказва, че кръвта на всеки от нас е неповторима.

Разбира се, в случай че се постараем да свържем целия антигенен състав на кръвта с психическите особености на индивида, то можем да получим много по-ясна картина, въпреки че това ще бъде много трудоемък развой.

Защото душата на тялото е в кръвта…

Необходими са доста огромни проучвания, с цел да се посочи характерът на взаимовръзката сред кръвта и душeвността на индивида. Но е допустимо да съществуват и по-дълбоки и фини фактори, които не можем да потвърдим със съществуващите през днешния ден способи за проучване.

Ловците от някои африкански племена считат, че за придобиване на мощ и храброст би трябвало да изпият кръвта на огромен див звяр – да вземем за пример лъв. Възможно е това да не е лишено от смисъл. Ако се вземат под внимание някои показа в античните учения, то може да се види, че кръвта на индивида има сила и духовна съставна част, въпреки това да не звучи напълно научно.

Твърдението, че кръвта на индивида е обвързвана с духовните качества, намира своето удостоверение в разнообразни свещени трудове и директиви на мъдреци. Тези, които са чели Библията, евентуално помнят тези думи: „ Защото душата на тялото е в кръвта, и Аз съм ви я отредил за жертвеника, с цел да се прави посредством нея очистяне на душите ви, тъй като тая кръв очистя душата. “ (Стар завет, Левит, 17:11).

Невероятно, само че тъкмо такава визия имат и на Изток.

Традиционната китайска медицина се основава на системата за рационализиране Дао и по тази причина има надълбоко схващане на природата на нещата и някои мистични черти. В китайската медицина се счита, че кръвта се явява притежател на духа юен-шън, който въплъщава прочувствените сили на индивида. Колкото по-изразена е съставляващата Шън, толкоз по-силен става човешкият дух. Може да видим, че човек при изостряне на хематологични болести става раздразним и нервозен. Това се изяснява със загубата на Шън и намаляване на духовните сили.

Кръвта също е обвързвана с виталната сила. От позиция на обичайна китайска медицина кръвта е неразривно обвързвана с Ци, с която дружно циркулират по тялото. Без Ци кръвта забавя своя ток и се съсирва. Китайските лечители считат, че кръвта се образува от Ци в сърцето. Ци и кръвта дружно подхранват тъканите и органите.

Колкото повече учим кръвта, толкоз повече разбираме какъв брой незнайни остават още в нея. Материя и дух са свързани неразривно, по тази причина биохимията и имунологията на кръвта са тясно преплетени с особеностите на душeвността./Megavselena
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР