Съществува разбиране, че е възможно преговорите за членство на Украйна

...
Съществува разбиране, че е възможно преговорите за членство на Украйна
Коментари Харесай

Зеленски настоява за ускорено приемане в ЕС. А блокът все така призовава за още реформи

Съществува схващане, че е допустимо договарянията за участие на Украйна в Европейския съюз да стартират до края на 2023 година Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски във вечерното си видеообръщение към своите жители.

" Днес по време на срещата на върха имаше огромна убеденост в това. Ние говорихме и към този момент приказваме като членове на европейската общественост. И работим това да бъде завършено като закон. Има схващане, че е допустимо да стартираме договаряния за участието на Украйна в Европейски Съюз още тази година ", съобщи той.

Европейски Съюз обаче не беше толкоз сигурна в това, като сподели, че Украйна е положила " обилни старания " за реализиране на прогрес към участие, само че настоятелно прикани Киев да извърши повече промени.

" Европейски Съюз признава забележителните старания, които Украйна показва през последните месеца. Европейски Съюз предизвиква страната да продължи да върви по този път и да извърши изискванията, посочени в мнението на Комисията по отношение на молбата ѝ за участие, с цел да напредне към бъдещо участие ", се споделя в изказването на блока след срещата на върха в Киев.

Висши чиновници на Съюза, измежду които ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен и на Европейския съвет Шарл Мишел, се срещнаха със Зеленски, с цел да показват поддръжката си за Украйна. Визитата им идва на фона на идната годишнина от съветското навлизане

Последната такава среща на върха сред Брюксел и Киев се организира през октомври 2021 година - няколко месеца преди началото на войната. Изключително символичното посещаване е и първата по рода си политическа задача на Европейски Съюз в страна, в която се води война.

На срещата Зеленски посочи, че е разискван десетият пакет от санцкии против Русия, който сега се приготвя. Ограничителните ограничения ще бъдат ориентирани по-специално към съставни елементи, употребявани при производството на безпилотни летателни апарати, които Москва употребява на фронта. Предвиждат се и решения по отношение на опитите на Кремъл за заобикаляне на глобите.

Партньорите са разискали и осъществяване на План за бързо възобновяване на Украйна, като Зеленски благодари на Европейска комисия за решението да даде 1 милиарда евро, които ще бъдат изразходвани за покриване на най-неотложните потребности на страната.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР