Съществени промени не са предвидени. Вносителите са предвидили незначителни промени.

...
Съществени промени не са предвидени. Вносителите са предвидили незначителни промени.
Коментари Харесай

Хасан Адемов за Бюджет 2022: Съществени промени не са предвидени

" Съществени промени не са планувани. Вносителите са планували незначителни промени. Имаше значими оферти, които обаче не бяха признати, като да вземем за пример парите за хората с увреждания и нарастване на обществената пенсия за лицата с ТЕЛК-ово решение над 16 години. Това предложение коства към 20 млн. лева до края на годината и скърбя, че ръководещите не го поддържаха ", това съобщи депутатът от Движение за права и свободи и доктор Хасан Адемов пред Българска национална телевизия във връзка идното гласоподаване на второ четене на Бюджет 2022.

" Аргументът е, че до 18-тата си годишнина тези хора получават 930 лева в допълнение, само че се пропуща, че огромна част от тези пари отиват за персонални асистенти, а след 18 години - тези пари не се получават и приходите на тези хора спадат устойчиво ", съобщи той.

" Най-социален е бюджетът, тъй като се твърди, че 20 милиарда лева са отделени за обществено подкрепяне дружно с бюджета на ДОО. Около 14,2 милиарда лева са за пенсии. При този голям растеж с 1,7 милиарда лева на парите във фонд пенсии ръководещите съумяха да ядосат пенсионерите ", сподели още депутатът.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР