САЩ започва разследване на твърденията, че Китай нарушава търговските споразумения

...
САЩ започва разследване на твърденията, че Китай нарушава търговските споразумения
Коментари Харесай

САЩ започва разследване срещу Китай за нарушаване на търговски споразумения

САЩ стартира следствие на изказванията, че Китай нарушава комерсиалните съглашения с Вашингтон, като измежду нарушаванията е и кражба на патенти, предава CNN. По-късно през днешния ден президентът Доналд Тръмп публично ще подреди започването на инспекция.

Ако следствието удостовери нарушавания, Тръмп може да вкара нови такси за китайския импорт. Президентът към този момент е уведомил китайския си сътрудник в телефонен диалог.

Проверката идва в миг, в който Съединени американски щати разчитат на Пекин за понижаване на напрежението в Далечния Изток и обстановката към нуклеарните стратегии на Северна Корея.

Според вестник " China Daily ", официоз на китайската страна, сходна инспекция ще " токсини " връзките сред двете страни. В публицистичен коментар изданието показва, че администрацията на Съединени американски щати " не би трябвало да взима решения, за които ще съжалява ".

Тръмп планираше да стартира следствието още преди седмица, само че забави решението, с цел да обезпечи поддръжката на Пекин в Организация на обединените нации за нови наказания против Северна Корея. Президентът на Съединени американски щати се пробва от месеци да накара Китай да предприеме повече дейности против Пхенян, само че без триумф.

Официални лица от американското държавно управление въпреки всичко настояват решително пред CNN, че инспекцията няма да навреди на връзките сред двете страни и на напъните за деескалиране на напрежението в района.

Разследването се възприема като част от напъните на Тръмп да понижи комерсиалния недостиг с Китай, който за предходната година възлиза на над 300 милиарда $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР